12:08 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε πως το δώρο του Πάσχα θα κατατεθεί κανονικά προς όλους τους εργαζομένους.

Ξεκάθαρο μήνυμα για το δώρο του Πάσχα έστειλε στο διάγγελμά του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το δώρο του Πάσχα θα καταβληθεί στο ακέραιο από όλους τους εργοδότες προς όλους τους εργαζόμενους, όπως ακριβώς το δικαιούνται», ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως ο ακριβής χρόνος καταβολής του θα ανακοινωθεί από τα συναρμόδια Υπουργεία.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως έκτακτο δώρο Πάσχα, θα λάβουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και οι υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας.

«Σε κάθε περίπτωση, έκτακτο δώρο Πάσχα θα πάρουν φέτος οι ήρωες με τις πράσινες και τις λευκές μπλούζες: Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας αλλά και οι υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας, που δουλεύουν νυχθημερόν για να κρατήσουν όλους μας υγιείς», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε επίσης ότι ο προϋπολογισμός του κράτους αναθεωρείται.

«Πέραν των μέτρων που έχουν ήδη δρομολογηθεί, ύψους 3,8 δισ., θα διατεθούν ακόμη περίπου 3 δισ. για τη στήριξη της οικονομίας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Και τουλάχιστον αλλά τόσα από τον ανασχεδιασμό του ΕΣΠΑ. Μιλώ, δηλαδή, για περίπου 10 δισ., χωρίς τις προβλέψεις για την παροχή προσθετής ρευστότητας στις επιχειρήσεις από τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία», ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός. 

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως επεκτείνεται ο έκτακτος μισθός των 800 ευρώ έως τα τέλη Απριλίου και σε όσους απασχολούνται σε επιχειρήσεις που εξακολουθούν να λειτουργούν με μείωση του τζίρου τους.

Tags:
Επιδόματα, επίδομα, εργαζόμενοι, επιχειρήσεις, οικονομία, COVID-19, κορονοϊός, ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, δώρο Πάσχα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK