11:47 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Δύο μήνες εκτίμησε ότι θα κρατήσει η κρίση εξαιτίας του κορονοϊού (COVID-19) ο Άδωνις Γεωργιάδης, σύμφωνα με όσα είπε το βράδυ της Πέμπτης (19/03) σε εκπομπή του Mega.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ότι η κρίση στην οικονομία θα διαρκέσει δύο μήνες, όταν η επιδημία του κορονοϊού (COVID-19) θα αρχίσει να κατέρχεται.

Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης ερωτώμενος για την προστασία της πρώτης κατοικίας, απάντησε ως εξής, το βράδυ της Πέμπτης (19/03) στο Mega:

«Δεν χρειάζεται να ανησυχεί κανείς για τους πλειστηριασμούς».

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς για το εν λόγω ζήτημα μιας και εκπνέει ‪στις 30 Απριλίου. Ο ίδιος πρόσθεσε πως «θα βρεθεί λύση στον κατάλληλο χρόνο» και τόνισε ότι θεωρεί «παντελώς απίθανο οι τράπεζες ή οι θεσμοί να ονειρεύονται πλειστηριασμούς αυτές τις ώρες». Ακόμα, επισήμανε πως τα δικαστήρια δεν λειτουργούν αυτό το διάστημα.

Αναφορικά με τυχόν γκρίζα σημεία στα οικονομικά μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε:

«Το μόνο γκρίζο είναι ποιες επιχειρήσεις θα συμπεριλαμβάνονται».

Ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε και την απόφαση της ΕΚΤ για αγορά ομολόγων ύψους 750 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβάνοντας και τα ελληνικά, λέγοντας:

«Οι ελληνικές τράπεζες είναι στο Ευρωσύστημα και από χτες ανήκουν απολύτως με την απόφαση της ΕΚΤ στην ίδια ταχύτητα με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης».

Τέλος, για τη συμφωνία με τις εισπρακτικές εταιρείες, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είπε πως προβλέπει -μεταξύ άλλων- την αναστολή καταβολής των δόσεων για τρεις μήνες στους πιστούχους, που δικαιούνται την κρατική ενίσχυση των 800 ευρώ, κατόπιν επικοινωνίας με τον δανειολήπτη.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
Mega, κορονοϊός, Νέα Δημοκρατία, Άδωνις Γεωργιάδης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK