12:33 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1763)
0 0 0
Βρείτε μας

Νέες συστάσεις προς τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες απηύθυνε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος είχε τηλεδιάσκεψη με τον επικεφαλής του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολο Βάλτα, είχε το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Οι δύο άνδρες εξέτασαν όλες τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον κορονοϊό, ενώ υπογράμμισαν τη σημασία τήρησης των έκτακτων μέτρων της κυβέρνησης.

Επί τάπητος τέθηκαν και τα μέτρα ασφαλείας που εφαρμόζονται στα φαρμακεία, όπως ο αριθμός της ταυτόχρονης παρουσίας πελατών στο εσωτερικό των καταστημάτων και η τήρηση απόστασης μεταξύ του πελάτη και του φαρμακοποιού.

Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας ζήτησε τη συνεχή ενημέρωση των ευπαθών ομάδων και των ηλικιωμένων, προκειμένου να παραμείνουν στο σπίτι τους.

Εξήγησε δε, ότι οι ηλικιωμένοι μπορούν να προμηθεύονται τα φάρμακά τους μέσω τρίτων προσώπων, όπως των συγγενών α’ βαθμού ή οποιουδήποτε άλλου προσώπου (σ.σ. μέσω εξουσιοδότησης), προκειμένου να αποφεύγεται η μετακίνησή τους ακόμη και στα φαρμακεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα ανέρχεται πλέον σε 464, ενώ οι νεκροί αυξήθηκαν σήμερα σε επτά, μετά τον θάνατο ενός 85χρονου από την Κοζάνη.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1763)
Tags:
φάρμακα, φαρμακείο, κρούσμα, κρούσματα, κορονοϊός, κοροναϊός, Υπουργείο Υγείας, σύστημα υγείας, Βασίλης Κικίλιας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK