08:17 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Απαγόρευση κυκλοφορίας (256)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε με διάγγελμα ότι από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου στις 6 το πρωί τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Διάγγελμα απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο οποίο ανακοίνωσε ότι από αύριο, Δευτέρα, τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών, στα πλαίσια των μέτρων που λαμβάνονται ενάντια στην εξάπλωση του κορονοϊού.

Δείτε το βίντεο με το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός ανέφερε:

«Ευχαριστώ τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών που κατάλαβαν την απειλή και μένουν στο σπίτι. Ερημώνοντας δρόμους και πλατείες, εξορίζουμε τον κίνδυνο. Και μένοντας στις εστίες μας, τις μετατρέπουμε σε οχυρά ζωής. Δεν θα αφήσω, ωστόσο, μερικούς επιπόλαιους να υπονομεύσουν την ασφάλεια των πολλών. Γιατί οι λίγοι ανεύθυνοι μπορούν να βλάψουν χιλιάδες υπεύθυνους. Καθώς, λοιπόν, στη μάχη έρχονται δύσκολες στιγμές, πρέπει να κλείσει κάθε κερκόπορτα στο κακό. Και αυτόν τον στόχο έχει ο περιορισμός της κυκλοφορίας από αύριο.»

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει, μέχρι στιγμής, γνωστά, οι πολίτες θα πρέπει να συμπληρώνουν ένα έντυπο που θα «κατεβάζουν» και να κοινοποιούν τους λόγους για τους οποίους θα χρειαστεί να κυκλοφορήσουν, είτε στέλνοντας μήνυμα sms στο 1330, είτε με άλλους τρόπους, οι οποίοι αναμένονται να διευκρινιστούν από τα αρμόδια υπουργεία.

Νεα μηνύματα
 • 18:06

  Τον έλεγχο της εφαρμογής του μέτρου αναλαμβάνουν η Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας

 • 18:05

  Από αύριο το πρωί μόνο όσοι κινούνται προς ή από την εργασία τους θα μπορούν να βρίσκονται στον δρόμο

  Πιο αναλυτικά ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε τα εξής:

  «Αν κατευθύνονται για να προμηθευτούν τρόφιμα και φάρμακα. Αν επισκέπτονται γιατρό ή πρόσωπο το οποίο χρειάζεται φροντίδα. Και, όσοι ασκούνται ατομικά ή ανά δύο ή συνοδεύουν το κατοικίδιό τους. Τέλος, επιτρέπεται η εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους, όσων βρίσκονται σε αστικά κέντρα».

 • 18:04

  Όποιος κυκλοφορεί θα πρέπει οπωσδήποτε να έχει πάνω του αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο

  «Ο λόγος της μετακίνησής τους θα πρέπει να βεβαιώνεται: Eίτε με έγγραφο του εργοδότη του -αν πρόκειται για μισθωτό- είτε με προσωπική υπεύθυνη δήλωση -σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου. Έχει ήδη υπάρξει μέριμνα ώστε, με απλό και φιλικό για τον πολίτη τρόπο, να μπορεί να λαμβάνεται η σχετική βεβαίωση μέσω διαδικτύου ή με τηλεφωνικό μήνυμα ή ακόμη και να συμπληρώνεται και χειρόγραφα.»

 • 18:04

  Στο όνομα του συλλογικού καλού προχωρώ σε αυτή την απόφαση

  «Για να προστατέψω την Υγεία μας και όλα όσα πετύχαμε μέχρι τώρα σε αυτό τον τομέα. Έχω ήδη ενημερώσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρχηγούς των κομμάτων για την απόφασή μου», σημείωσε, επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 • 18:03

  'Οταν η ευθύνη του ενός είναι ελλειμματική τότε θα πρέπει να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον

 • 18:02

  Είναι το τελευταίο βήμα μιας οργανωμένης Δημοκρατικής Πολιτείας

  «Ο χρόνος δεν μετριέται, πλέον, σε μέρες, αλλά με ώρες. Και απαιτούνται τολμηρές και γρήγορες πρωτοβουλίες», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

 • 18:01

  Από τις 6 το πρωί της Δευτέρας 23 Μαρτίου θα ισχύσει απαγόρευση κάθε άσκοπης κυκλοφορίας

 • 18:00

  Έδωσα εντολή να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες

Θέμα:
Απαγόρευση κυκλοφορίας (256)
Tags:
Κυριάκος Μητσοτάκης, απαγόρευση κυκλοφορίας, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK