07:31 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Απαγόρευση κυκλοφορίας (256)
0 0 0
Βρείτε μας

Δεν απέκλεισε εμπλοκή του στρατού στην τήρηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, εφόσον χρειαστεί, ο υπουργός Άμυνας. Τι θα γίνει με τους νεοσύλλεκτους.

Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, το ενδεχόμενο, εφόσον χρειαστεί, να εμπλακεί και ο στρατός σε ό,τι αφορά την τήρηση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας, τόνισε πάντως ότι «εμείς πρέπει να φυλάσσουμε τα σύνορα». 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε ότι:

«Αρμόδια για την τήρηση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας είναι η Αστυνομία και τα Σώματα Ασφαλείας. Ωστόσο, ώρα με την ώρα εξετάζεται η απόδοση του μέτρου και όλα είναι πιθανά»

​Για τη μάχη κατά του κορονοϊού στήριξε την απόφαση για τα αυστηρά μέτρα που έχουν ληφθεί τονίζοντας ότι είναι για το καλό όλων, ενώ αποτελούν «άσκηση ατομικής ευθύνης». «Πρώτα θα δώσουμε την μάχη για να νικήσουμε αυτό το κακό και μετά θα κάνουμε τον όποιο λογαριασμό», ανέφερε.

Μέτρα στις Ένοπλες Δυνάμεις

Αναφερόμενος στα μέτρα προστασίας στις Ένοπλες Δυνάμεις τόνισε ότι δεν μπορούν να σταματήσουν να λειτουργούν καθώς και ότι το υπουργείο Άμυνας έχει λάβει μέτρα από την πρώτη στιγμή. 

«Τελευταίο μέτρο είναι η αναστολή στην άδεια ορκωμοσίας των νεοσύλλεκτων, για να μην κινδυνεύσουμε να μεταφερθεί ο ιός κατά την επιστροφή τους. Η άδεια αυτή θα μεταφερθεί στο τέλος της θητείας τους, με απαλλαγή για ίδιο αριθμό ημερών» πρόσθεσε.

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μεταβολής του αριθμού των νεοσύλλεκτων σε επόμενες κλήσεις για κατάταξη, αναλόγως της εξέλιξης της επιδημίας.

«Μελετάμε όλα τα πιθανά μέτρα, ακόμη και την κατάργηση της χορήγησης των εορταστικών ημερών του Πάσχα. Πρέπει να σταθμίσουμε κάποια πράγματα, με αίσθηση ευθύνης και κύριο στόχο να προστατευθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις», υπογράμμισε ο Υπ. Εθνικής Άμυνας.
Θέμα:
Απαγόρευση κυκλοφορίας (256)
Tags:
απαγόρευση κυκλοφορίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Ένοπλες Δυνάμεις, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK