02:12 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 0 0
Βρείτε μας

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Αριστοτελία Πελώνη, απηύθυνε έκκληση για την παροχή εθελοντικών υπηρεσιών στη μάχη εναντίον του κορονοϊού.

Εθελοντές γιατρούς και υγειονομικό προσωπικό ζήτησε η κυβέρνηση, σε μία προσπάθεια θωράκισης του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), εν μέσω της εξάπλωσης του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο της κυβέρνησης, Αριστοτελία Πελώνη, το εθελοντικό πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας απευθύνεται σε συνταξιούχους, φοιτητές, καθώς και σε όποιον άλλο επαγγελματία υγείας μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Παράλληλα, έκκληση απευθύνεται και όσους, έχουν τη δυνατότητα παροχής διοικητικής, τεχνικής ή οποιασδήποτε άλλης υποστήριξης στο σύστημα υγείας.

«Οι εθελοντές ανάλογα με τα προσόντα τους δύναται να υποστηρίζουν τις δομές υγείας της χώρας με σκοπό την κάλυψη των αναγκών που ανακύπτουν. Θα παρέχουν συγκεκριμένο έργο και θα έχουν συνεργασία με το ήδη υπηρετούν προσωπικό» επεσήμανε η κα Πελώνη, στο πλαίσιο της ημερήσιας ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Οι εθελοντές μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα «moh.gov.gr».

Την ίδια ώρα, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της κυβέρνησης επανέλαβε τις προσπάθειες ενίσχυσης του ΕΣΥ μ’ όλους τους τρόπους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε 624, ενώ οι νεκροί αριθμούν σε 15, παρότι οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για 17 θανάτους.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, κοροναϊός, καραντίνα, Κυβέρνηση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK