07:17 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Σύνορα Έβρου (233)
0 20
Βρείτε μας

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος κατήγγειλε ότι ήδη από τον Οκτώβριο ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού είχε απειλήσει ότι θα έστελνε χιλιάδες μετανάστες στα σύνορα στον Έβρο.

Σε ευθείες απειλές για το άνοιγμα των συνόρων στον Έβρο που είχε εκτοξεύσει εναντίον του ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού ήδη από τον Οκτώβριο αναφέρθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος. 

Από το βήμα της Βουλής, ο κ. Κουμουτσάκος κατήγγειλε, σύμφωνα με το skai.gr, συνειδητό και οργανωμένο σχέδιο της Τουρκίας για την εκμετάλλευση απελπισμένων μεταναστών ως «πιόνια» που εξυφαινόταν επί μήνες.

«Θα σας στείλω είχε πει τότε ο κ. Σοϊλού, 25.000 το Σάββατο, 50.000 την Κυριακή και 75.000 τη Δευτέρα. Αποκαλύπτω σήμερα ότι αυτό μου είχε ειπωθεί τότε. Άρα είχαμε ένα σχέδιο οργανωμένο, εκμετάλλευσης των ελπίδων απελπισμένων ανθρώπων, για να επιτευχθούν γεωστρατηγικοί στόχοι δια εκβιασμού της Ευρώπης. Υπήρχε καμία άλλη επιλογή από το σφράγισμα των συνόρων, για την προάσπιση της εδαφικής μας ακεραιότητας; Προφανώς όχι. Άλλωστε είναι υποχρέωση των κρατών, που πηγάζει από το διεθνές και το κοινοτικό δίκαιο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη συνάντηση της 4ης Οκτωβρίου ο κ. Σοϊλού είχε διατυπώσει τη διαμαρτυρία της Τουρκία για ελλιπή βοήθεια από την ΕΕ και στο ζήτημα της Συρίας.

«Όλο αυτό είναι τόσο μείζον που δικαιολογεί την αναστολή υποδοχής αιτήσεων ασύλου για ένα διάστημα . Ήταν ευθεία και προσβλητική στάση αυτό που έκανε η Τουρκία. Ήταν υπόδειγμα παραβίασης των σχέσεων καλής γειτονίας. Τα σύνορα μας θα προστατευθούν με κάθε τρόπο», κατέληξε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.
Θέμα:
Σύνορα Έβρου (233)
Tags:
σύνορα, μετανάστες, Σουλεϊμάν Σοϊλού, μεταναστευτικό, Έβρος, Γιώργος Κουμουτσάκος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK