08:43 15 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 0 0
Βρείτε μας

Στην αναγκαιότητα έκδοσης του «κορονο-ομόλογου» στάθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρέμβασή του στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. που έγινε την Πέμπτη (26/03) στη σκιά του κορονοϊού (COVID-19)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε, την Πέμπτη (26/03), στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης στη σκιά του κορονοϊού (COVID-19) και τόνισε την αναγκαιότητα έκδοσης του «κορονο-ομόλογου».

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως οι εννέα χώρες που υποστηρίζουν την πρόταση, εκπροσωπούν το 57% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης

Μάλιστα, επισήμανε πως χρειάζεται να ληφθούν αναγκαίες αποφάσεις και αναφέρθηκε στην απώλεια ήδη τριών εκατομμυρίων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ και στο ότι η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε νομοσχέδιο ύψους δύο τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ακόμα, ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε στην αναντιστοιχία ανάμεσα στις λέξεις που χρησιμοποιούνται για την περιγραφή της υγειονομικής κρίσης και στα μέτρα που έχουν ληφθεί. Ως εκ τούτου, όπως είπε, χρειάζεται η διερεύνηση όλων των τρόπων για μια ενιαία ευρωπαϊκή απάντηση.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός μίλησε και για τη συμπεριφορά της Τουρκίας, ενημερώνοντας τους υπόλοιπους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της Ε.Ε. για τις συνεχιζόμενες προκλήσεις στα σύνορα, υπενθυμίζοντας ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά και η χώρα μας κάνει ό,τι μπορεί για να τα προστατεύσει.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως προϋπόθεση για οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση με την Τουρκία είναι ο τερματισμός των προκλήσεων.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
Κυριάκος Μητσοτάκης, Ευρωπαϊκή Ένωση, Σύνοδος Κορυφής, κορονοϊός, ομόλογο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK