16:58 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2511)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, διαβεβαίωσε ότι κανένας φτωχός δεν θα μείνει χωρίς ρεύμα εν μέσω κορονοϊού. Τι δήλωσε για την αγορά ενέργειας.

Τη διαβεβαίωση ότι «κανένας φτωχός» δεν πρόκειται να μείνει χωρίς ρεύμα εν μέσω κορονοϊού, έδωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

«Θα εξακολουθήσει να υπάρχει ανοχή για τους ανθρώπους που έχουν πρόβλημα, που είναι φτωχοί. Υπάρχει και από τη νομοθεσία, σαφής κατεύθυνση γι’ αυτούς. Η ΔΕΗ και οι άλλοι πάροχοι κάνουν περαιτέρω εκπτώσεις στις ευπαθείς ομάδες» επεσήμανε, χαρακτηριστικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Open».

Ωστόσο, απέστειλε αυστηρή προειδοποίηση προς τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

«Υπάρχουν ηλεκτρονικά αρχεία, μπορεί να γίνει διασταύρωση για τους μπαταχτσήδες και τους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Αυτοί δεν θα τύχουν καμιάς ειδικής μεταχείρισης».

Την ίδια ώρα, ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε τον μηχανισμό εγγυοδοσίας, ο οποίος αποσκοπεί στην ενίσχυση της ρευστότητας των εταιρειών ενέργειας.

«Από ενέργεια δεν θα μείνουμε, εκείνο που πρέπει να προσέξουμε είναι να μη μείνει το ταμείο» τόνισε, με νόημα.

«Δεν υπάρχουν μηχανές με χρήματα. Εαν οι εταιρείες έχουν σημαντική μείωση στις εισπράξεις τότε θα έχουν θέμα στη ρευστότητα. Δημιουργούμε τον μηχανισμό εγγυοδοσίας, αλλά η Ελλάδα δεν είναι υπερδύναμη και η ΔΕΗ ήταν στην εντατική μέχρι πριν από λίγο καιρό» συνέχισε, στο ίδιο πλαίσιο.

Σε κάθε περίπτωση, επανέλαβε ότι άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να εξασφαλιστεί η αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, φυσικού αερίου και υγρών καυσίμων.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2511)
Tags:
ρεύμα, διακοπή ρεύματος, COVID-19, κορονοϊός, υπουργός Ενέργειας, ηλεκτρική ενέργεια, ενέργεια, Υπουργείο Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK