20:07 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1768)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρωθυπουργός μετέβη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» όπου έφτασε το μεγαλύτερο φορτίο από τις 13,5 εκατ. μάσκες και υγειονομικό υλικό.

Στην Αθήνα έφτασε την Τρίτη το μεγαλύτερο φορτίο από τις 13,5 εκατ. μάσκες και υγειονομικό υλικό, το οποίο εστάλη από την Κίνα.

Το φορτίο, συνολικού κόστους 7,75 εκατ. ευρώ, αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση, στη σκιά της πανδημίας κορονοϊού.

«Θα αξιοποιηθεί για να θωρακιστούν όσοι είναι στην πρώτη γραμμή»

Κατά την παραλαβή του φορτίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως θα αξιοποιηθεί για να θωρακιστούν όσοι είναι στην πρώτη γραμμή, αναφερόμενος σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

«Για να αισθάνονται ότι πηγαίνουν στον πόλεμο με τα απαραίτητα πολεμοφόδια» σημείωσε και ευχαρίστησε όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για δωρεά υγειονομικού υλικού.

«Συγκινητική και γενναιόδωρη η δική σας πρωτοβουλία, αλλά το ίδιο συγκινητική και γενναιόδωρη και η πρωτοβουλία μιας γυναίκας από τα Γρεβενά που έραψε μάσκες» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Δεν θα πάμε στα χωριά το Πάσχα»

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα για μείωση της διασποράς του κορονοϊού, είπε πως «πρέπει να επιμείνουμε στη στρατηγική μας», ενώ ευχαρίστησε τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που συμμορφώνονται στα μέτρα.

Μιλώντας για το Πάσχα, επέμεινε πως φέτος «θα κάνουμε διαφορετικό Πάσχα, δεν θα πάμε στα χωριά μας».

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1768)
Tags:
Ίδρυμα Ωνάση, Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, αεροδρόμιο, Κίνα, μάσκες, μάσκα, Πάσχα, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK