ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1727)
0 0 0
Βρείτε μας

Με ειδικά ναυλωμένη πτήση, έφτασε πριν λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μεγάλη ποσότητα μέσων ατομικής προστασίας, παραγγελία του ελληνικού Δημοσίου, από την Κίνα.

Νέο πακέτο με μέσα ατομικής προστασίας για ΜΕΘ έλαβε η Ελλάδα από την Κίνα για την καλύτερη αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Το υπουργείο Υγείας με ανακοίνωσή του ανέφερε πως ειδικά ναυλωμένο μεταφορικό αεροσκάφος Antonov μετέφερε από το Tianjin της Κίνας φορτίο 80 τόνων, που αποτελείτο από 250.000 προστατευτικές μάσκες FPP2, 125.000 στολές προστασίας τύπου Tyvec, 200.000 ποδονάρια, 30.000 γυαλιά και 20.000 ασπίδες.

Στην παραλαβή του υλικού βρέθηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρη Δημητριάδη και τον πρόεδρο της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

«Μέσα σε αυτή την παγκόσμια μάχη και την έλλειψη υλικών, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε άλλο ένα μεγάλο φορτίο προμηθειών μέσων ατομικής προστασίας, αυτή τη φορά για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με χρήματα του ελληνικού Δημοσίου», τόνισε ο κ. Κικίλιας και πρόσθεσε πως «α συνεχίσουμε, να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου να στηρίξουμε τους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη μέσα στα νοσοκομεία μας, για να μας κρατούν όλους υγιείς».

​Ακόμη, ο κ. Κικίλας, επεσήμανε πως οι Έλληνες πολίτες έχουν συμβάλλει μέχρι σήμερα τα μέγιστα σε αυτή την πολύ καλή εικόνα την οποία δείχνει η χώρα ενώ εξέφρασε την ελπίδα πως και οι «λίγοι που δεν συμμορφώνονται, θα συμμορφωθούν».

Παράλληλα, υποστήριξε πως ο Απρίλιος, είναι ένας δύσκολος μήνας και πρέπει να μπορέσουμε να στηρίξουμε το ΕΣΥ.

«Θα ήθελα να παρακαλέσω να παραμείνουμε συνεπείς. Εάν παραμείνουμε συνεπείς, έχουμε το δικαίωμα να αισιοδοξούμε».

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1727)
Tags:
ΕΣΥ, Βασίλης Κικίλιας, μέτρα προστασίας, μάσκες, μάσκα, Κίνα, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK