18:41 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1759)
0 0 0
Βρείτε μας

Την ανάγκη να περιοριστούν σημαντικά οι άσκοπες μετακινήσεις των πολιτών και να παραμένουμε σπίτι επεσήμανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί με τον κορονοϊό στη χώρα και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη να περάσει στην κοινωνία το μήνυμα «Μένουμε σπίτι».

Όπως τόνισε «αν κρίνουμε, όποτε κρίνουμε, ότι πρέπει να παρέμβουμε και να αυστηροποιήσουμε κι άλλο το πλαίσιο θα το κάνουμε».

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ένα νέο βίντεο του ΕΟΔΥ για το «Μένουμε Σπίτι».

Ο κ. Μητσοτάκης, σημείωσε χαρακτηριστικά, ότι ο Απρίλιος θα είναι ένας κρίσιμος μήνας.

«Παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής τα πηγαίνουμε καλύτερα από άλλες χώρες, θα ήταν ανεπίτρεπτο αυτή τη στιγμή να κλωτσήσουμε και να χύσουμε την καρδάρα με το γάλα. Αυτό σημαίνει ότι οι περιορισμοί που έχουμε ήδη υλοποιήσει θα πρέπει να εφαρμόζονται με ευλάβεια. Και οι πολύ λίγοι -γιατί είναι πολύ λίγοι τελικά- αυτοί οι οποίοι συνειδητά αποκλίνουν από αυτούς τους περιορισμούς, θα πρέπει να συνετιστούν ώστε να αντιληφθούν ότι με αυτό τον τρόπο θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο τη δική τους υγεία αλλά και την υγεία των ανθρώπων που αγαπούν περισσότερο, και τελικά την υγεία του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου», επεσήμανε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Όσον αφορά το ζήτημα της εφαρμογής των μέτρων, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως: «είμαστε μία δημοκρατία της πειθούς και έχουμε καταφέρει και έχουμε την κοινωνία με το μέρος μας. Την ηθική της ατομικής ευθύνης, νομίζω την έχουμε κάνει πράξη. Και σε αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθούμε».

Στη σύσκεψη συζητήθηκε επίσης η στενότερη συνεργασία ανάμεσα στην κεντρική κυβέρνηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία έχει ήδη ενισχυθεί με 15,7 εκατομμύρια ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που έχουν προκύψει λόγω κορονοϊού και θα ενισχυθεί επιπλέον με άλλα 12 εκατομμύρια ευρώ, για τη σίτιση πολιτών που έχουν ανάγκη.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1759)
Tags:
μέτρα προστασίας, απαγόρευση κυκλοφορίας, Μένουμε Σπίτι, Κυριάκος Μητσοτάκης, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK