ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1727)
0 0 0
Βρείτε μας

Συνέντευξη στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN έδωσε σήμερα το βράδυ, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης παραχωρεί συνέντευξη στο CNN εν μέσω της έξαρσης του κορονοϊού.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει λάβει η χώρα μας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.

«Η τάση που επικρατεί στη χώρα είναι ενθαρρυντική. Είχαμε την απόλυτη συνεργασία των Ελλήνων και θέλω να τους ευχαριστήσω. Αυτό που κάναμε και ήταν επιτυχημένο ήταν να εφαρμόσουμε μέτρα απόστασης σχετικά σύντομα και οι Έλληνες έμειναν σπίτι», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στο δημόσιο σύστημα Υγείας της Ελλάδας, επεσήμανε πως τα πάει καλά καθώς εξέρχεται από μια δεκαετή κρίση, ενώ τόνισε πως η κατάσταση αυτή αποτέλεσε μια καλή ευκαιρία για την ψηφιακή εποχή του κράτους.

«Είμαι στο γραφείο μου με μια μικρή ομάδα, δουλεύουμε από τα γραφεία μας, επικοινωνούμε με τηλεδιασκέψεις. Το κράτος μετακινήθηκε γρήγορα στο ψηφιακό του μέλλον», συμπλήρωσε.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έλειψε να μιλήσει και για τον παγκόσμιο ανταγωνισμό που επικρατεί αναφορικά με την πρόσβαση στα μέσα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ υπογράμμισε πως η Κομισιόν προσπαθεί να φτιάξει μια σύμβαση για κοινό διαμερισμό των κρατών - μελών.

«Όταν είσαι σε κρίση είναι σαφές πως το κάθε κράτος θέλει το καλό των πολιτών του. Εμάς μας βοήθησαν ιδιώτες να αγοράσουμε υλικό από το εξωτερικό, ενώ μπορέσαμε να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη στην κράτος και την κυβέρνηση, δίνοντας τον πρώτο λόγο στους ειδικούς. Μετά από μια δεκαετία λαϊκισμού πλέον είναι ανακουφιστικό πως οι ειδικοί, όχι οι τεχνοκράτες μας οδηγούν στις αποφάσεις που πρέπει να λάβουμε», εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας υπογράμμισε πως υπάρχει ευθύνη, «έχω μεγάλη ευθύνη έναντι των πολιτών μου. Το παν είναι η προστασία των πολιτών μου. Δεν θέλω το ΕΣΥ να κατακλυστεί από ανθρώπους που έχουν νοσήσει από τον COVID-19». 

Για το μεταναστευτικό, τόνισε πως είναι ένα πρόβλημα για το οποίο καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο της ΕΕ ως ευρωπαϊκό πρόβλημα.

Για τις επικρίσεις που δέχεται η ελληνική κυβέρνηση όσον αφορά τους χειρισμούς της για το ζήτημα επεσήμανε πως «στις αρχές του Μάρτη αναστείλαμε για ένα μήνα τις διαδικασίες αιτήσεων ασύλου» καθώς και ότι «είναι το καθήκον μου η προστασία των ελληνικών συνόρων και αυτό κάναμε για να αντιμετωπίσουμε την τουρκική προκλητικότητα. Η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρόκειται να εκβιασθούν από την Τουρκία».

Και πρόσθεσε πως «οι συνθήκες ναι δεν είναι ιδανικές αλλά η Ελλάδα βασικά αντιμετωπίζει μόνη της το πρόβλημα αυτό» στο βαθμό που έτυχε να είναι μια χώρα πρώτης εισόδου στα σύνορα της Ευρώπης εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του για το ότι αν μειωθούν οι ροές στο Αιγαίο θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση στα νησιά.

 

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1727)
Tags:
απαγόρευση κυκλοφορίας, θάνατοι, κρούσματα, νεκροί, μέτρα προστασίας, κορονοϊός, COVID-19, CNN
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK