08:55 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1762)
0 0 0
Βρείτε μας

Για τη φημολογία περί μείωσης μισθών στο Δημόσιο ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι «η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να προστατεύσει επιχειρήσεις και εργαζόμενους και είναι ανεύθυνο για οποιονδήποτε να συζητά κάτι τέτοιο».

Συνεχίζονται και το Πάσχα οι άδειες ειδικού σκοπού λόγω κορονοϊού για τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν παιδιά έως 15 ετών, παρά το γεγονός ότι τη συγκεκριμένη περίοδο τα σχολεία θα ήταν και τυπικά κλειστά, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο.

Απαντώντας στη φημολογία για μείωση μισθών στο δημόσιο ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Στον "οικονομικό Αρμαγεδδώνα" που βιώνουμε, η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να προστατεύσει επιχειρήσεις και εργαζόμενους και είναι ανεύθυνο για οποιονδήποτε να συζητά κάτι τέτοιο» και πρόσθεσε «δεν θεωρώ σοβαρό στις 2 Απριλίου να συζητάμε τι θα κάνουμε από δημοσιονομικής πολιτικής για κάτι που θα γίνει μετά από 2, 5, 8 μήνες, διότι κανείς δεν ξέρει πότε θα τελειώσει όλο αυτό».

Για το Πάσχα και τα περιοριστικά μέτρα που θα αλλάξουν φέτος τον τρόπο εορτασμού για πολλούς πολίτες ο υπουργός σημείωσε ότι:

«αν σηκωθούμε και πάμε στα χωριά μας τις πασχαλινές ημέρες θα μεταφέρουμε τον ιό και σε όλη την περιφέρεια. Θα μείνουμε όλοι σπίτι μας με την οικογένεια μας, θα μιλήσουμε στο τηλέφωνο, θα δούμε τη λειτουργία από την τηλεόραση και θα περάσει έτσι αυτό το Πάσχα».

Επανέλαβε, μιλώντας στον ΑΝΤΙ1, ότι το υπουργείο Εσωτερικών επιχορηγεί όλες τις περιφέρειες της χώρας με 12 εκατομμύρια ευρώ για τη σίτιση άπορων, που μέχρι πρότινος σιτίζονταν από τα συσσίτια ιερών ναών και άλλων φορέων, προκειμένου με ευθύνη των ΟΤΑ να διανέμονται δύο γεύματα την ημέρα μεσημέρι και βράδυ.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1762)
Tags:
Πάσχα, δημόσιοι υπάλληλοι, Δημόσιο, COVID-19, κορονοϊός, Τάκης Θεοδωρικάκος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK