ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1716)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, διαβεβαίωσε ότι κανένας εργαζόμεος δεν πρόκειται να χάσει το Δώρο Πάσχα, ως απόρροια των έκτακτων μέτρων για τον κορονοϊό.

Τη διαβεβαίωση ότι κανένας εργαζόμενος δεν θα χάσει το Δώρο Πάσχα, έδωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια παρέμβασής του από το βήμα της Βουλής.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης των εργαζομένων, ενώ επανέλαβε ότι το Δώρο Πάσχα θα καταβληθεί κανονικά σε όλους τους δικαιούχους.

Επεσήμανε δε, ότι η Ελλάδα επέλεξε να εφαρμόσει οριζόντια μέτρα, γιατί οι πρώτοι που πλήττονται από τον κορονοϊό είναι οι χαμηλόμισθοι.

Ο πρωθυπουργός, επιπλέον, υποστήριξε ότι κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας, όπως και η δίκαιη – οριζόντια κοινωνική μέριμνα.

Πώς θα γίνει η καταβολή του Δώρου Πάσχα

Σειρά διευκρινίσεων για τον χρόνο καταβολής του Δώρου Πάσχα παρέχει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, και περιλαμβάνει τα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι η καταβολή του επιδόματος δύναται να πραγματοποιηθεί σε μεταγενέστερο χρόνο από τον προβλεπόμενο (σ.σ. Μεγάλη Τετάρτη), αλλά όχι πέραν της 30ης Ιουνίου, για τις:

  • Επιχειρήσεις - εργοδότες, των οποίων η επιχειρηματική δραστηριότητα έχει ανασταλεί, με εντολή δημόσιας αρχής (σ.σ. υποχρεωτικό «λουκέτο»)
  • Επιχειρήσεις - εργοδότες, οι οποίοι ανήκουν στους κλάδους που πλήττονται από τον κορονοϊό (σ.σ. εντάσσονται στους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας - ΚΑΔ)

Για όλες τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, η καταβολή του Δώρου Πάσχα θα γίνει κανονικά, έως τη Μεγάλη Τετάρτη.

Την ίδια ώρα, για όσους εργαζόμενους έχει τεθεί σε αναστολή η σύμβαση εργασίας, το επίδομα Πάσχα θα καταβληθεί μειωμένο από τον εργοδότη, ανάλογα τις ημέρες εργασίας κατά το διάστημα της 1ης Ιανουαρίου έως της 30ης Απριλίου.

Το υπόλοιπο ποσό θα συμπληρωθεί από το κράτος, με επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, ώστε οι εργαζόμενοι να λάβουν το σύνολο του Δώρου Πάσχα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βάση υπολογισμού του Δώρου Πάσχα εδράζεται στον καταβαλλόμενο μισθό ή ημερομίσθιο της προηγούμενης ημέρας, πριν την αναστολή ισχύος της σύμβασης εργασίας.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1716)
Tags:
Κυβέρνηση, εργαζόμενος, εργαζόμενοι, δώρο Πάσχα, Πάσχα, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK