13:28 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1797)
0 0 0
Βρείτε μας

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως επανέλαβε ότι βασικός στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι οι πανελλαδικές εξετάσεις να διενεργηθούν όσο γίνεται πιο κοντά στις καθιερωμένες ημερομηνίες τους.

«Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, ούτως ώστε οι πανελλαδικές εξετάσεις να διενεργηθούν όσο πιο κοντά γίνεται στις καθιερωμένες ημερομηνίες τους, στις αρχές του καλοκαιριού», δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επεσήμανε ωστόσο πως οι τελικές αποφάσεις θα εξαρτηθούν από την πορεία εξάπλωσης του κορονοϊού στην Ελλάδα, αλλά και από τις οδηγίες των ειδικών.

Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως, στόχος του υπουργείου είναι να περιοριστεί η αναστάτωση των μαθητών και κυρίως αυτών της Γ' Λυκείου.

Παράλληλα, η ίδια στάθηκε στην προσπάθεια των εκπαιδευτικών για να έχουν στήριξη οι μαθητές στη μελέτη τους εξ αποστάσεως.

Βάσει στοιχείων που είχε δώσει η υπουργός Παιδείας την Πέμπτη στη Βουλή για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, μέχρι στιγμής πάνω από 55.000 εκπαιδευτικοί έχουν διενεργήσει περισσότερες από 72.000 ζωντανής μετάδοσης ψηφιακές τάξεις, με πάνω από ένα εκατ. παρακολουθήσεις μαθητών.

Σχετικά με την ασύγχρονη εκπαίδευση, περισσότεροι από 850.000 μαθητές και 166.000 εκπαιδευτικοί έχουν εγγραφεί στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας.

Σε ποια περίπτωση θα γίνουν Σεπτέμβριο οι πανελλαδικές

Την Πέμπτη μιλώντας στον ΣΚΑΪ η κ. Κεραμέως διαβεβαίωσε εκ νέου πως η χρονιά δεν θα χαθεί σε σχολεία και πανεπιστήμια.

Όπως είπε, βασική επιδίωξη είναι οι πανελλήνιες εξετάσεις να γίνουν τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο.

Η ίδια σημείωσε πως η μόνη περίπτωση να διεξαχθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις τον Σεπτέμβριο, είναι αν οι ειδικοί δηλώσουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει συγχρωτισμός μαθητών σε μία αίθουσα την καλοκαιρινή περίοδο.

Πάντως, ανέφερε ότι το υπουργείο προετοιμάζεται και για το σενάριο το «λουκέτο» στα σχολεία να παραταθεί και μετά το Πάσχα, με τις σχετικές αποφάσεις να καθορίζονται από τις συστάσεις των ειδικών.

Τι θα γίνει με την εξεταστέα ύλη

Η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι το υπουργείο Παιδείας διαθέτει δύο εργαλεία, στην προσπάθεια να γίνουν οι πανελλήνιες το καλοκαίρι.

Το πρώτο, όπως εξήγησε, είναι η μείωση της εξεταστέας ύλης. Διευκρίνισε, δε, πως οι εξετάσεις θα διεξαχθούν επί της ύλης που θα έχει διδαχθεί στην τάξη με φυσική παρουσία.

Το δεύτερο εργαλείο που έχει στα χέρια του το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με την κ. Κεραμέως, είναι ενδεχόμενη παράταση του σχολικού έτους.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1797)
Tags:
Υπουργείο Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, COVID-19, εξετάσεις, Πανελλήνιες, Πανελλήνιες 2020, Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020, Πανελλαδικές, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK