ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1727)
0 01
Βρείτε μας

Την κρισιμότητα του Απριλίου για το πως θα εξελιχθεί η εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας, επανέλαβε ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο Απρίλιος είναι κρίσιμος μήνας για την πορεία της εξάπλωσης του COVID-19 στην Ελλάδα σημείωσε για ακόμη μια φορά ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Ακόμη, ο κ. Κικίλιας επεσήμανε πως όσο τηρούμε αυστηρά κοινωνικά και ατομικά μέτρα προστασίας από την πανδημία τόσο περισσότερο θα μπορούμε να αισιοδοξούμε για το μέλλον μας.

«Σε συνεργασία με εταιρείες που είχαν εκδηλώσει την πρόθεση να παράγουν χλωροκίνη και με τις συντονισμένες ενέργειες του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων και του υπουργείου Εξωτερικών έγινε δυνατή η προμήθεια 5 τόνων χλωροκίνης από την Ινδία. Τα αντανακλαστικά μας ήταν άμεσα», επεσήμανε ο υπουργός Υγείας, αναφερόμενος στις ενέργειες της κυβέρνησης για την χλωροκίνη από την Ινδία, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Σε ό,τι αφορά τις αιχμές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με την τύχη των προσληφθέντων υγειονομικών λέει ότι «το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει διαχρονικά προβλήματα. Όμως να θυμίσω πως την τετραετία ΣΥΡΙΖΑ καταγράφηκε ανισορροπία προσλήψεων-συνταξιοδοτήσεων: 8.577 αποχωρήσεις αντί 7.205 προσλήψεις. Έχουμε εγκρίνει περίπου 5.000 νέες θέσεις εργασίας, γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, από τους οποίους 2.000 έχουν αναλάβει υπηρεσία».

Καταλήγοντας, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε πως ειδικά για το νοσοκομείο «Σωτηρία» έχουν προσληφθεί και έχουν αναλάβει υπηρεσία 112 νοσηλευτές και 14 γιατροί.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1727)
Tags:
μέτρα προστασίας, θύματα, θάνατοι, κρούσματα, νεκροί, Υπουργείο Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK