19:58 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, διαβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να κοπούν οι συνδέσεις των φτωχών ανθρώπων.

Μιλώντας στο ΟΡΕΝ, ο Κωστής Χατζηδάκης, επεσήμανε πως η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει τέσσερις δέσμες μέτρων για την οικονομία και είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τις προσπάθειες και το Μάιο και για όσο χρειαστεί.

Στη συνέχεια, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σημειώνοντας πως οι πόροι είναι πεπερασμένοι και αν τα δώσουμε όλα τώρα δεν θα έχουμε τον Οκτώβριο ή το Νοέμβριο που οι γιατροί πιθανολογούν ότι ο ιός μπορεί να ξαναχτυπήσει.

«Στη δημόσια υγεία αντικειμενικά η προσπάθεια έχει πετύχει. Έχουμε υποπολλαπλάσια θύματα και κρούσματα σε σχέση με άλλες χώρες αντίστοιχου πληθυσμού με την Ελλάδα. Προσπαθούμε να κάνουμε μια αντίστοιχη διαχείριση στην οικονομία, με τη διαφορά ότι η Ελλάδα δεν είναι Γερμανία ούτε Αμερική. Τώρα προσπαθούσαμε να βγούμε από την κρίση. Εξαντλούμε τα περιθώρια, και αυτός είναι ο λόγος που έχουμε θέσει και το ζήτημα των κορονο-ομολόγων. Πρέπει να υπάρξει ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, πιστεύω ότι θα ήταν και προς όφελος των χωρών του Βορρά γιατί αν καταρρεύσει ο Νότος δεν θα έχουν αγορά για να πουλήσουν τα προϊόντα τους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας επανέλαβε ότι κανένας φτωχός άνθρωπος που έχει ανάγκη δεν θα μείνει χωρίς ρεύμα, τονίζοντας παράλληλα όμως ότι όσοι υποκρίνονται πως είναι φτωχοί και πάνε να εκμεταλλευτούν την κατάσταση που επικρατεί, δεν θα αντιμετωπίζονται θετικά.

«Ενθαρρύναμε όλες τις εταιρείες, και ανακοίνωσαν πακέτα εκπτώσεων η καθεμία ανάλογα με το προφίλ της. Οι ενεργειακές εταιρείες είναι κι αυτές επιχειρήσεις με εργαζόμενους, πρέπει να αγοράσουν πετρέλαιο, φυσικό αέριο, μηχανήματα. Όλα αυτά συνιστούν έξοδα. Αν δεν εισπράττουν δεν μπορούν να κινηθούν», ανέφερε ο υπουργός και προσέθεσε: «Γι’ αυτό το πακέτο των εκπτώσεων πρέπει να είναι μετρημένο»
Tags:
ρύθμιση οφειλών, οφειλές, οφειλή, Χρέη, λογαριασμός, λογαριασμοί, διακανονισμός, Κωστής Χατζηδάκης, διακοπή ρεύματος, ηλεκτρικό ρεύμα, ρεύμα, ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, ΔΕΗ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK