ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Απαγόρευση κυκλοφορίας (251)
0 0 0
Βρείτε μας

Για το σχέδιο σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων που επεξεργάζονται οι αρχές, μίλησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μίλησε στο MEGA, για την κατάσταση με τον κορονοϊό στη χώρα, και αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα που έχουμε να κάνουμε.

Όσον αφορά το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως: «έχουμε ορίσει την 27η Απριλίου ως τη μέρα ως την οποία έχουμε ήδη μέτρα. Ήδη έχουμε κάνει μια προεργασία για το ποια είναι τα μέτρα αυτά τα οποία από τον επόμενο μήνα, αν συνεχίσει να πηγαίνει καλά η καμπύλη, θα μπορούμε να πάρουμε πίσω. Οι επιστήμονες θα μας υποδείξουν ποια θα είναι αυτά τα μέτρα».

Ωστόσο, κατέστησε σαφές πως αυτό θα εξαρτηθεί από μια σειρά παραγόντων.

«Το υπουργείο Υγείας είναι πάρα πολύ προσεκτικό. Η παράμετρος προσμέτρησης των αντοχών του ΕΣΥ είναι πολύ σημαντική. Οι επιστήμονες θα μας υποδείξουν και θα μας ποσοτικοποιήσουν ποια θα είναι αυτά τα μέτρα και πώς θα ιεραρχηθούν» τόνισε, σημειώνοντας πως «δεν έχουμε σκοπό να κρατήσουμε τον κόσμο κλειδωμένο στα σπίτια, αλλά αυτή τη στιγμή η ανθρώπινη ζωή είναι ανώτερη όλων».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως θα δοθεί προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες, καθώς «από αυτό που βλέπουμε σε γύρω χώρες ότι ο ιός είναι ένας ύπουλος εχθρός» και χτυπάει τους πιο ασθενείς.

Μιλώντας για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα στη χώρα, επανέλαβε πως είμαστε εντός της καμπύλης που είχαμε ορίσει με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και χτύπησε το «καμπανάκι» για όποιον εφησυχαστεί.

«Όποιος εφησυχαστεί και πάψει να δίνει σημασία στα μέτρα προσωπικής υγιεινής, στους κανόνες που δίνουν οι ειδικοί μας, και στο να κρατάει αποστάσεις, θα το πληρώσουμε και εμείς πολύ ακριβά. Αν υπολογίσει κανείς ότι πολύ πλούσιες χώρες βρίσκονται στην κατάσταση που βλέπουμε, καταλαβαίνουμε πόσο εύκολο είναι να αλλάξουν τα πράγματα», συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας.

Ακόμη, ο κ. Κικίλιας επανέλαβε πως στην κοινωνική ζωή και στην άρση των μέτρων «δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να προσέχουμε τον συνάνθρωπό μας. Πλησιάσαμε την άνοιξη, ελπίζοντας ότι την επόμενη μέρα θα είναι καλύτερα»,

Τέλος, έκανε λόγο για κύματα κορονοϊού και γρίπης ταυτόχρονα το χειμώνα, τονίζοντας πως το Εθνικό Σύστημα Υγείας πρέπει να θωρακιστεί.

«Ενδεχομένως να περιμένουμε τον επόμενο χειμώνα δύο κύματα μαζί. Και κορονοϊού και γρίπης. Αυτό δείχνει πόσο σοβαρή προετοιμασία πρέπει να γίνει στο σύστημα υγείας ώστε να αντέξει. Οι συνθήκες είναι έκτακτες. Οι λύσεις θα βρεθούν» κατέληξε ο κ. Κικίλιας.

 

Θέμα:
Απαγόρευση κυκλοφορίας (251)
Tags:
Υπουργείο Υγείας, καραντίνα, μέτρα προστασίας, μέτρα ασφαλείας, κορονοϊός, απαγόρευση κυκλοφορίας, COVID-19
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK