16:30 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2350)
0 10
Βρείτε μας

«Πήραμε μέτρα νωρίς, λαμβάνοντας υπόψη πρώτα και πάνω απ' όλα τις ζωές των Ελλήνων και την αξία της ανθρώπινης ζωής, έναντι της οικονομίας».

Την δική του απάντηση στην ερώτηση του Reuters σχετικά με το «γιατί η Ελλάδα διαχειρίζεται πετυχημένα τη κρίση του κορονοϊού», έδωσε ο υπουργός Υγείας της Ελλάδας, Βασίλης Κικίλιας.

«Είδαμε νωρίς τον επερχόμενο κίνδυνο αυτής της κρίσης Δημόσιας Υγείας, τόνισε ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας στο πρακτορείο Reuters και για το λόγο αυτό όπως είπε «συστήσαμε γρήγορα Επιτροπές εμπειρογνωμόνων - λοιμωξιολόγων - επιδημιολόγων, για να μας συμβουλεύσουν επιστημονικά, οργανώσαμε τα Νοσοκομεία αναφοράς, το ΕΚΑΒ, τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας», τόνισε ο υπουργός σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Όσον αφορά τον μεγάλο διεθνή ανταγωνισμό σχετικά με τις προμήθειες υγειονομικού υλικού, ο κ. Κικίλιας, υποστήριξε πως «κάποιοι χρησιμοποίησαν και αθέμιτα μέσα», όμως εμείς σαν Ελλάδα, «φροντίσαμε όπως βλέπετε, να υπάρχουν τα μέσα ατομικής προστασίας, παρότι είμαστε μια χώρα η οποία βγήκε από μια κρίση δέκα χρόνων».

Επίσης, ο υπουργός Υγείας, χαρακτήρισε ως σύγχρονους ήρωες τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους διασώστες του ΕΚΑΒ, τους επιστήμονες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και όσους εργάζονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Τέλος, αναφορικά με την συμμόρφωση των Ελλήνων στα έκτακτα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση, ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε πως οι πολίτες δείχνουν μεγάλη υπευθυνότητα, καθώς «αντιμετωπίζουν μια πολύ δύσκολη πραγματικότητα με παρρησία, με θάρρος και με πατριωτισμό και έχουν συντελέσει τα μέγιστα σε αυτήν τη μέχρι τώρα πορεία».
Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2350)
Tags:
καραντίνα, απαγόρευση κυκλοφορίας, μέτρα προστασίας, μέτρα ασφαλείας, κρούσματα, νεκροί, Βασίλης Κικίλιας, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK