04:25 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τη στήριξη των εργαζομένων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Νέες ανακοινώσεις από τον αρμόδιο υπουργό στις 5.00 το απόγευμα.

Σειρά μέτρων για τη στήριξη των αποδοχών των εργαζομένων προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην οικονομία.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε τη στήριξη των αποδοχών όσων εργαζομένων επιστρέψουν στην εργασία με μειωμένο ωράριο και οι συμβάσεις εργασίας τους μετατραπούν από πλήρους σε μερικής απασχόλησης.

«Θα υπάρξει μιας ευρέως κλίμακας ενίσχυσης του εισοδήματος των εργαζόμενων. Είναι επιβεβλημένο για να στηρίξουμε την απασχόληση» επεσήμανε, χαρακτηριστικά.

Εξήγησε δε, ότι περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν από τον υπουργό Εργασίας στις 5.00 το απόγευμα.

Ταυτόχρονα, γνωστοποίησε την επέκταση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού (επίδομα 800 ευρώ) έως και την τελευταία άρση των αρνητικών επιπτώσεων της πανδημίας.

Η χρονική αυτή επέκταση, θα αφορά όσους εργαζόμενους απασχολούνται σε επιχειρήσεις, οι οποίες παραμένουν κλειστές, καθώς και όσων εργαζόμενων οι συμβάσεις έχουν ανασταλεί προσωρινά.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε την επέκταση και των έκτακτων επιδομάτων προς ανέργους (σ.σ. έως 12 μήνες) και μακροχρόνια ανέργους.

Tags:
COVID-19, κορονοϊός, μισθός, Επιδόματα, εργαζόμενοι, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK