12:02 09 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Πάπα Φραγκίσκο είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Τι συζήτησαν για κορονοϊό και μεταναστευτικό.

Ο κορονοϊός βρέθηκε στο επίκεντρο τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν σήμερα ο πρωθυπουργός και ο Πάπας Φραγκίσκος, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την Ελλάδα μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες. 

Αναφορικά με την προστασία των πλέον ευάλωτων ομάδων, όπως είναι οι πρόσφυγες, ο Ποντίφικας αναγνώρισε τις εξαιρετικές προσπάθειες που έχει κάνει η Ελλάδα ιδιαίτερα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας. Εξέφρασε ταυτόχρονα τη θλίψη του για το γεγονός ότι δεν έχουν ανταποκριθεί περισσότερες χώρες στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης ασυνόδευτων ανηλίκων. 

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης τον ενημέρωσε για την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και του υπενθύμισε τους εορτασμούς των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, το 2021.

​Μάλιστα, πρότεινε στον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, την επόμενη φορά που θα έρθει στην Ελλάδα, να επισκεφθεί πόλεις που βρίσκονται στο επίκεντρο των πρώτων χρόνων του Χριστιανισμού, ακολουθώντας τα βήματα του Αποστόλου Παύλου.

Tags:
πρόσκληση, Ελλάδα 2021, μεταναστευτικό, ανήλικοι πρόσφυγες, κορονοϊός, πάπας Φραγκίσκος, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK