05:14 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Άρση Μέτρων Κυκλοφορίας (558)
0 01
Βρείτε μας

Στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στην άρση των περιοριστικών μέτρων.

Οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα ανοίξουν μαζί με τα δημοτικά σχολεία όπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας

Μαζί τους θα ανοίξουν και τα ΚΔΑΠ «εφόσον τα Δημοτικά σχολεία ανοίξουν στις αρχές Ιουνίου». 

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση για τα Δημοτικά σχολεία και την επαναλειτουργία τους θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα, ενώ θα ληφθεί από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Μαζί με τις ανακοινώσεις για τους παιδικούς σταθμούς θα υπάρξουν ανακοινώσεις και για κατασκηνώσεις ιδιωτικές και κρατικές.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ανέφερε ότι η επιτροπή των ειδικών του υπ. Υγείας αποφάσισε σε σημερινή συνεδρίαση να ανοίξουν από την ερχόμενη εβδομάδα τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ).

«Συμφωνήθηκε να ανοίξουν τα ΚΔΑΠ ΑμεΑ με συγκεκριμένες προδιαγραφές που θα σέβονται τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για αποστάσεις και τα γενικότερα μέτρα προστασίας» πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.

Νωρίτερα, η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, αναφέρθηκε στο σενάριο της επαναλειτουργίας των Δημοτικών σχολείων από την 1η Ιουνίου. 

Όπως επιβεβαίωσε, υπάρχουν θετικές ενδείξεις και «τα παιδιά έχουν ανάγκη να επανασυνδεθούν με το σχολικό περιβάλλον, με κανόνες υγιεινής και δεν πρέπει να καλλιεργείται ο φόβος».

Τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία θα παραμείνουν κλειστά έως τις 31 Μαΐου, με την κυβέρνηση να μην έχει λάβει οριστικές αποφάσεις για το αν θα υπάρξει επαναλειτουργία ή διακοπή της σχολικής χρονιάς.

Αντίθετα, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια ξεκίνησαν τη λειτουργία τους τη Δευτέρα 18 Μαΐου. Είχε προηγηθεί στις 11 Μαΐου η επιστροφή των μαθητών της Γ’ Λυκείου.

Θέμα:
Άρση Μέτρων Κυκλοφορίας (558)
Tags:
Κυβέρνηση, κορονοϊός, Μέτρα, παιδικοί σταθμοί, δημοτικό σχολείο, Στέλιος Πέτσας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK