04:24 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (1774)
0 01
Βρείτε μας

Πριν φτάσει στο Εθνικό Θέατρο, ο Έλληνας πρωθυπουργός, επισκέφθηκε τον γειτονικό ναό του Αγίου Κωνσταντίνου όπου άναψε κερί.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, παραβρέθηκε στην πρώτη πρόβα του Εθνικού Θεάτρου για το έργο «Πέρσες» του Αισχύλου.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ), ο πρωθυπουργός άκουσε τις προτάσεις από τους συντελεστές της παράστασης για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου που έγιναν εντονότερα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο πρωθυπουργός και η υπουργός συζήτησαν επίσης με τους καλλιτέχνες τις ιδιαιτερότητες που εμφανίζει ο χώρος των τεχνών, και υπογράμμισε πως η κυβέρνηση θέλει να δρομολογήσει την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων και κενών που παρατηρούνται, τονίζοντας ότι το ενδιαφέρον του για τον χώρο είναι αυθεντικό και όχι συγκυριακό.

«Αυτό το οποίο μπορώ να σας δηλώσω ανεπιφύλακτα είναι ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε ξεκρέμαστο τον κόσμο του πολιτισμού τον χειμώνα. Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας» είπε ο πρωθυπουργός, εξηγώντας ότι το κράτος θα μπορούσε να ενισχύσει τις θεατρικές παραγωγές που δεν μπορούν να είναι βιώσιμες εξαιτίας της ανάγκης να υπάρχει μικρότερος αριθμός θεατών στις κλειστές αίθουσες. «Υπάρχουν εργαλεία ώστε να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τα οικονομικά των παραγωγών» πρόσθεσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι η τέχνη δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με κανόνες αγοράς, αλλά ταυτόχρονα επισήμανε πως η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει αναπτυξιακά τον πολιτιστικό πλούτο που τη χαρακτηρίζει, τονώνοντας παράλληλα την παιδεία, ενώ η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για το ενδεχόμενο προσέλκυσης παραγωγών από το εξωτερικό.

«Δεν πρόκειται ο πολιτισμός, σε καμία περίπτωση, να αντιμετωπιστεί ως προϊόν της αγοράς. Αυτό έχει αποδειχτεί, νομίζω παντού, και νομίζω ότι πολλές από τις δικές μας πρωτοβουλίες το αποδεικνύουν. Από την άλλη δεν μπορεί κανείς να μην δει τον πολιτισμό σαν μια τεράστια ευκαιρία για τη χώρα» ανέφερε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας.
Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (1774)
Tags:
τραγουδίστρια, τραγουδιστής, τραγούδια, τραγούδι, ηθοποιοί, εργαζόμενοι, εργαζόμενος, καλλιτέχνης, COVID-19, κορονοϊός, μέτρα στήριξης, οικονομική ενίσχυση, Εθνικό Θέατρο, Υπουργείο Πολιτισμού, πολιτισμός, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK