05:47 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναφέρθηκε στο άνοιγμα των Δημοτικών σχολείων, αφήνοντας πιθανή την επανέναρξη των μαθημάτων την 1η Ιουνίου.

Θετικός στο ενδεχόμενο επαναλειτουργίας των Δημοτικών σχολείων εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στο πλαίσιο της περαιτέρω «χαλάρωσης» των έκτακτων μέτρων για τον κορονοϊό.

«Αυτή τη στιγμή κινούμαστε προς άνοιγμα των Δημοτικών» επισήμανε, χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας ότι πιθανότερη ημερομηνία «ανοίγματος» είναι η 1η Ιουνίου.

Οι οριστικές αποφάσεις, σε κάθε περίπτωση, θα ανακοινωθούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη τη Δευτέρα, κατόπιν της τελικής εισήγησης των λοιμωξιολόγων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 11 Μαΐου στις σχολικές αίθουσες έχουν επιστρέψει οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, ενώ στις 18 Μαΐου ακολούθησαν οι μαθητές των υπόλοιπων τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου.

Χθες, ο κ. Πέτσας διευκρίνισε ότι μαζί με το «άνοιγμα» των Δημοτικών, θα ανοίξουν και τα νηπιαγωγεία, όπως και οι παιδικοί σταθμοί.

Τι θα γίνει με τα γυμναστήρια

Όσον αφορά το «άνοιγμα» των γυμναστηρίων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, διευκρίνισε ότι ο αρχικός σχεδιασμός είναι για την 29η Ιουνίου.

Ωστόσο, αν τα πράγματα εξακολουθήσουν να είναι καλά -όπως εξήγησε- η επαναλειτουργία τους θα γίνει νωρίτερα.

Tags:
γυμναστήριο, μαθήματα, σχολεία, δημοτικό σχολείο, Κυβέρνηση, Στέλιος Πέτσας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK