05:45 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τις προηγούμενες ημέρες, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ανέφερε ότι έχει αλλάξει το δόγμα προστασίας θαλάσσιων και χερσαίων συνόρων, δεδομένου ότι έχουν μειωθεί οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές, ωστόσο εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα υπάρξει πίεση στα σύνορα μετά το τέλος της πανδημίας του κορονοϊού.

Λιγότεροι κατά 15% είναι οι μετανάστες και πρόσφυγες οι οποίοι διαμένουν στα νησιά, σε σύγκριση με την αρχή του έτους, βάσει των όσων δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, επισήμανε ότι από την 1η Ιανουαρίου έχουν μεταφερθεί συνολικά 13.000 άτομα από τα νησιά προς την ενδοχώρα.

Όπως πρόσθεσε, «η αποσυμφόρηση που ήταν ένα αίτημα των νησιωτών, πλέον είναι μία πραγματικότητα», ενώ συμπλήρωσε σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι στην αποσυμφόρηση θα συμβάλει η διαδικασία επιτάχυνσης του ασύλου.

Κατά τον κ. Μηταράκη, τον Μάιο καταγράφηκαν λιγότερες αφίξεις κατά 91% σε σχέση με το 2019.

Πάντως, ο υπουργός εξέφρασε την εκτίμηση ότι η πίεση στα σύνορα θα συνεχιστεί και θα αυξηθεί, καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι.

Περιέγραψε δε ως προτεραιότητα τη φύλαξη των θαλάσσιων και των χερσαίων συνόρων, για να υπάρξει ουσιαστική μείωση των ροών.

Τις προηγούμενες ημέρες, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ανέφερε ότι έχει αλλάξει το δόγμα προστασίας θαλάσσιων και χερσαίων συνόρων, δεδομένου ότι έχουν μειωθεί οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές, ωστόσο εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα υπάρξει πίεση στα σύνορα μετά το τέλος της πανδημίας κορονοϊού.

Tags:
νησιά, Νότης Μηταράκης, πρόσφυγες, Προσφυγικό, μετανάστες, μεταναστευτικό, διακίνηση μεταναστών
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK