07:05 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Φονικές πυρκαγιές στην Αττική (151)
0 01
Βρείτε μας

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, επισκέφθηκε την Παρασκευή το Μάτι, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Χωροταξίας, Θύμιο Μπακογιάννη.

«Είναι δέσμευση του ίδιου του πρωθυπουργού αλλά και όλων των συναρμόδιων υπουργείων, ότι θα τεθούν οι βάσεις για ένα νέο, βιώσιμο οικισμό στο Μάτι» δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης, κατά την επίσκεψή του στην πυρόπληκτη περιοχή την Παρασκευή.

Ο κ. Χατζηδάκης έκανε λόγο για δυσκολίες και εμπόδια, ωστόσο πρόσθεσε ότι «θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας», σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Να κλείσουν οι πληγές και να δημιουργηθεί μια πραγματικά καινούρια εικόνα στο Μάτι. Χωρίς τις παθογένειες και τους κινδύνους του παρελθόντος» σημείωσε.

Τόνισε δε ότι προχωρά με ταχύτητα το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο, προαναγγέλλοντας πως θα τεθεί σε διαβούλευση τον Ιούνιο.

Κατά τον υπουργό Περιβάλλοντος «στον περιβαλλοντικό νόμο αντιμετωπίσαμε επίσης, με ειδική διάταξη, διάφορα ζητήματα δασικής φύσης για το Μάτι και το Κόκκινο Λιμανάκι».

Πρόσθεσε δε ότι δεν θα ξεχαστούν τα ζητήματα του Προβάλινθου και της Αμπελούπολης.

Όπως ανέφερε «έχει υιοθετηθεί ακόμα ειδική ρύθμιση για τον αμίαντο, ενώ συνεχίζεται κανονικά η αποκομιδή ξερών κλαδιών στους ειδικούς χώρους που έχουν οριστεί».
Θέμα:
Φονικές πυρκαγιές στην Αττική (151)
Tags:
Κόκκινο Λιμανάκι, Ανατολική Αττική, φωτιά, πυρκαγιά, Κωστής Χατζηδάκης, Μάτι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK