06:01 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών απάντησε, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (23/05), στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι «τα θέματα εξωτερικής πολιτικής πρέπει να αντιμετωπίζονται με τη δέουσα σοβαρότητα».

Αιχμηρή απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (23/05), εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, επισημαίνοντας πως «τα θέματα εξωτερικής πολιτικής πρέπει να αντιμετωπίζονται με τη δέουσα σοβαρότητα».

Ειδικότερα, με κοινή δήλωσή τους ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, και ο τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος, Γιώργος Κατρούγκαλος, ζήτησαν ενημέρωση για τα όσα συνέβησαν στον Έβρο

Έτσι, το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρει το εξής:

«Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στη ραδιοφωνική του συνέντευξη, η οποία δεν έγινε την Πέμπτη (21/05), αλλά την Τετάρτη (20/05), αναφέρθηκε όχι στο ποια ήταν, αλλά στο ποια θα έπρεπε να ήταν η στάση της Τουρκίας, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: "Διότι ξέρετε, οι δίαυλοι, μπορεί να υπάρχουν, αλλά πρέπει και από την άλλη πλευρά να υπάρχει καλή θέληση ν' ακούσουν αυτά που θέλουμε να τους πούμε". Στην πραγματικότητα επίσης, ουδείς υποβάθμισε το ζήτημα στον Έβρο».

Ακόμα, στη σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως  ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, Θεμιστοκλής Δεμίρης, με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, και με βάση την καταγραφή των συμβάντων από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ύστερα από σειρά επαφών όλες τις προηγούμενες ημέρες, προέβη και σε ρηματική διακοίνωση προς τον πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα, Μπουράκ Οζούγκεργκιν.

Επιπλέον, τονίζεται σε ρηματική διακοίνωση προέβη ακόμα, έπειτα από σχετική εντολή του υπουργού Εξωτερικών, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα Μιχάλης Διάμεσης, στην οποία αναφέρεται ότι η κατασκευή του φράκτη στον Έβρο γίνεται επί ελληνικού εδάφους, ως απάντηση σε προηγούμενη τουρκική ρηματική διακοίνωση, με παντελώς ανυπόστατους ισχυρισμούς.

Επίσης, το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών υπογραμμίζει πως το μόνο ερώτημα που παραμένει είναι «αν οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν με τα fake news του κ. Βελόπουλου και των ακροδεξιών σάιτ».

Τέλος, γίνεται γνωστό πως «η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα συνεχίσει να πορεύεται, χωρίς μεγαλοστομίες και υστερικές κραυγές, στον δρόμο της αποφασιστικής υπεράσπισης της χώρας, όπως έπραξε πρόσφατα, κατά την εργαλειοποίηση των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία, και πάλι στον Έβρο».

Tags:
Έβρος, Τουρκία, Νίκος Δένδιας, ΣΥΡΙΖΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK