21:13 07 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Συνεχίζεται η επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Θεσσαλονίκη. Συνάντηση με τον περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα, και τον δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της σημερινής του επίσκεψης στη Θεσσαλονίκη.

«Θέλουμε να μιλάνε τα έργα, όχι τα λόγια μας. Να κρινόμαστε από το αποτέλεσμα και όχι από τις προεκλογικές μας εξαγγελίες» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς τους πολίτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού μετά το τέλος της καραντίνας και τη «χαλάρωση» των έκτακτων μέτρων.

Όπως δήλωσε ενώπιον των τηλεοπτικών καμερών, ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να έρθει στη Θεσσαλονίκη και στη Μακεδονία για να παρακολουθήσει πώς προχωρά η υλοποίηση των έργων που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση.

Πρόσθεσε δε ότι θέλει να είναι συνεπής στην τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, παρότι τους τελευταίους τρεις μήνες «σε απόλυτη προτεραιότητα βρισκόταν η προστασία της υγείας των πολιτών».

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης, γιατί «χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να στεφθεί με επιτυχία η προσπάθεια αντιμετώπισης της COVID-19».

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο πρωθυπουργός μετέβη στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, καθώς και μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Επίσκεψη στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης

Υπενθυμίζεται ότι πρώτος σταθμός της περιοδείας αποτέλεσε ο σταθμός λεωφορείων «Μακεδονία».

Στα ΚΤΕΛ Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη ο Μητσοτάκης, 26 Μαΐου του 2020.
© Φωτογραφία : Youtube / Sputnik Ellada
Στα ΚΤΕΛ Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη ο Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός, φορώντας μάσκα προστασίας, συνομίλησε με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους των ΚΤΕΛ, ενώ ενημερώθηκε για όλα τα μέτρα προστασίας που έχουν ληφθεί έναντι του κορονοϊού.

Παράλληλα, ειδική μνεία έγινε και στην απόκτηση των νέων λεωφορείων από τα ΚΤΕΛ, με στόχο να διατεθούν στις αστικές συγκοινωνίες της πόλης (σ.σ. Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης - ΟΑΣΘ).

Δεν παρέλειψε δε να ευχαριστήσει έναν εκ των οδηγών, ο οποίος δέχθηκε πρόθυμα να τον ξεναγήσει στο εσωτερικό των καινούριων λεωφορείων.

Ο κ. Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, συνοδευόταν από τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Καραμανλή.

Το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη

Μόλις αναχωρήσει από το δημαρχείο, ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό ΑΧΕΠΑ.

Ταυτόχρονα, κατά την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει επαφές με:

  • Το προεδρείο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ).
  • Τη Ζώνη Καινοτομίας «Αλεξάνδρεια», με στόχο την παραχώρηση 760 στρεμμάτων για τη δημιουργία Τεχνολογικού Πάρκου.
  • Τον δήμαρχο Παύλου Μελά, Δεμουρτζίδη Δημήτρη, με στόχο την ανάπλαση του πρώην στρατοπέδου «Παύλου Μελά»

Τέλος, θα επισκεφθεί το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας «Άγιος Παντελεήμονας» και την έδρα της εταιρείας BETA CAE.

Tags:
κορονοϊός, Απόστολος Τζιτζικώστας, Κυβέρνηση, Θεσσαλονίκη, επίσκεψη, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK