21:40 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Σύνορα Έβρου (234)
0 11
Βρείτε μας

Στον Έβρο όπου μεταφέρθηκαν 400 αστυνομικοί για τη φύλαξη των συνόρων βρέθηκε από το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Στην ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων στον Έβρο με 400 αστυνομικούς αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τονίζοντας ότι χρειάζεται διαρκής επαγρύπνηση.

Όπως έκανε γνωστό, στον Έβρο έχουν φτάσει 400 αστυνομικοί που υπήρχαν και πριν την πανδημία του κορονοϊού, ενώ στη συνέχεια, και συγκεκριμένα στο τέλος Σεπτεμβρίου, οι αστυνομικοί αυτοί θα αντικατασταθούν με τους νεοπροσληφθέντες για τον σκοπό της φύλαξης των συνόρων, που όμως δεν είχαν προλάβει να ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους.

Αναφορικά με τον φράχτη τόνισε ότι «θα κατασκευάσουμε τον φράχτη σύμφωνα με τα συμφέροντά μας».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι «εδώ (σ.σ. στον Έβρο) χτυπάει η καρδιά της πατρίδας, εδώ φυλάσσουμε τα σύνορα, χρειάζεται διαρκής επαγρύπνηση, καμία ολιγωρία, να αποφεύγουμε τον εφησυχασμό».

Τόνισε ότι με εντολή του πρωθυπουργού υλοποιείται ένα συγκεκριμένο σχέδιο.

«Δεν συμβαίνει τίποτα έκτακτο, τίποτα που να μας ανησυχεί. Ένα πράγμα μας ανησυχεί διαρκώς η ασφάλειά μας. Επαναφέρουμε τους αστυνομικούς που είχαμε» και πρόσθεσε ότι θα έρθουν στα τέλη Σεπτεμβρίου οι αστυνομικοί που έχουν προσληφθεί για τον συγκεκριμένο λόγο και οι αστυνομικοί που είναι εδώ θα επιστρέψουν στα σπίτια και τις υπηρεσίες τους.

Υπενθύμισε ότι στον Έβρο βρίσκονται οι φύλακες και η Frontex.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τον οποίο επικαλείται το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σημείωσε ότι ποτέ δεν χαλάρωσαν τα μέτρα φύλαξης του Έβρου, ωστόσο ενισχύεται ακόμα περισσότερο η παρουσία της αστυνομίας, καθώς «η Τουρκία κρατάει συνεχώς ψηλά το θέμα».

«Μία κρύο μία ζέστη» οι σχέσεις με Τουρκία

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, διαβεβαίωσε ότι «τα σύνορα της χώρας φυλάσσονται και θα φυλαχθούν απολύτως».

«Είναι φανερό ότι υπήρξαν από την τουρκική πλευρά δηλώσεις αρμοδίων παραγόντων που είναι λογικό να προκαλούν ανησυχίες στη χώρα μας» επισήμανε, παράλληλα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6».

Όσον αφορά τις ευρύτερες ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας σημείωσε με νόημα ότι «μία είναι κρύο και μία ζεστό».

«Περνάμε από κλιμάκωση στην αποκλιμάκωση. Η Ελλάδα θέλει την αποκλιμάκωση και τη χείρα φιλίας στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Εφόσον η Τουρκία θέλει να συναντηθούμε σ’ αυτό το πλαίσιο, η Ελλάδα είναι πρόθυμη. Υπάρχουν μέρες που είναι αποκλιμακούμενη η κατάσταση και υπάρχουν μέρες που οι Τούρκοι λένε απαράδεκτα πράγματα».
Θέμα:
Σύνορα Έβρου (234)
Tags:
Τουρκία, φράχτης, αστυνομικοί, σύνορα, Έβρος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK