04:54 13 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Άρση Μέτρων Κυκλοφορίας (667)
0 0 0
Βρείτε μας

Το υπουργείο Τουρισμού δεν διαχώρισε τα νησιά σε κατηγορίες επικινδυνότητας διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Μάνος Κόνσολας.

Το υπουργείο Τουρισμού ουδέποτε διαχώρισε τα νησιά σε κατηγορίες επικινδυνότητας για τον κορονοϊό διαμήνυσε ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, στον απόηχο δημοσιευμάτων για διαχωρισμό των νησιών σε τρεις ζώνες κινδύνου.

«Το υπουργείο Τουρισμού ουδέποτε διαχώρισε τα νησιά σε κατηγορίες, ως προς την επικινδυνότητά τους» δήλωσε ο υφυπουργός.

«Είναι σαφές ότι εφόσον αποφασίζουμε να επανεκκινήσουμε τον τουρισμό, μια τέτοια κίνηση δεν θα ήταν απλά εσφαλμένη, αλλά εκτός πάσης λογικής. Θα έστελνε λάθος μήνυμα και θα δημιουργούσε εντυπώσεις. Τη μόνη κατηγοριοποίηση που θα μπορούσαν να κάνουν το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥΥ περιορίζεται στην καταγραφή των δυνατοτήτων των δομών υγείας για τη διαχείριση και αντιμετώπιση κρουσμάτων COVID-19, σε κάθε περιφέρεια, αλλά και σε κάθε νησί που αποτελεί τουριστικό προορισμό και με βάση αυτή την καταγραφή να διαμορφωθούν τα επιχειρησιακά σχέδια, αλλά και να ενισχυθούν οι δομές υγείας» εξήγησε ο κ. Κόνσολας.

Εμφανίστηκε δε βέβαιος ότι το υπουργείο Υγείας εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση.

«Όπως αντιλαμβάνονται όλοι, δεν είναι η ώρα για ανούσιες αντιπαραθέσεις και τεχνητές εντάσεις. Η προσπάθεια επανεκκίνησης του τουρισμού είναι μια πολύ δύσκολη προσπάθεια που μας αφορά όλους. Όλοι μαζί θα κερδίσουμε ή όλοι μαζί θα χάσουμε» υπογράμμισε ο υφυπουργός Τουρισμού.

Συνεχίζοντας, ο κ. Κόνσολας επισήμανε ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον τουρισμό δημιουργήθηκαν για την προστασία της υγείας πολιτών, επισκεπτών και εργαζομένων και θα πρέπει να τηρηθούν αυστηρά.

«Ο ρόλος του υπουργείου Τουρισμού σε αυτή την προσπάθεια είναι η εκπαίδευση και η ενημέρωση των επιχειρήσεων για τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η οποία θα ξεκινήσει άμεσα και θα ολοκληρωθεί έως τις 20 Ιουνίου. Μαζί φυσικά με τους ελέγχους που θα γίνουν για την τήρησή τους» κατέληξε.
Θέμα:
Άρση Μέτρων Κυκλοφορίας (667)
Tags:
Μάνος Κόνσολας, νησί, νησιά, κορονοϊός, τουρισμός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK