10:20 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, υπογράμμισε εκ νέου ότι στην κυβέρνηση δεν γίνεται καμιά συζήτηση για πρόωρες εκλογές ή για ανασχηματισμό.

Η χρηματοδότηση που θα λάβει η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορονοϊού δεν συνδέεται με καμιά μνημονιακή υποχρέωση, διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στην πρόταση της Κομισιόν για το πακέτο στήριξης των ευρωπαϊκών οικονομιών.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Πέμπτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι έχει σημασία να σταθούμε σε τρεις λέξεις που αναφέρονται στη σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν: αλληλεγγύη, συνοχή και σύγκλιση.

Όπως τόνισε, το ποσό το οποίο προτείνεται είναι διπλάσιο από αυτό που είχε αρχικά προβλεφθεί, ενώ σημείωσε πως ικανοποιούνται οι προϋποθέσεις που είχε θέσει η Ελλάδα.

Είπε επίσης ότι τα κονδύλια από το πακέτο στήριξης θα εκταμιευθούν σταδιακά εντός τριών ετών.

Στήριξη δανειοληπτών

Αναφερόμενος στη στήριξη των δανειοληπτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι εκτός από την παράταση για την προστασία της πρώτης κατοικίας, θα στηριχθούν και οι συνεπείς δανειολήπτες, με το ποσό που θα διατεθεί για την ενίσχυση αυτή να υπολογίζεται σε 300 με 400 εκατομμύρια ευρώ.

Σχετικά με τους ιδιοκτήτες των ακινήτων που έλαβαν μειωμένο ενοίκιο κατά 40%, σημείωσε ότι το κράτος θα αναπληρώσει ένα τρίτο των απωλειών τους.

Τι είπε για ελληνοτουρκικά και εκλογές

Σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Πέτσας επισήμανε ότι πριν από τρεις μήνες έγινε ό,τι έπρεπε στην κρίση που προσπάθησε να δημιουργήσει η Τουρκία στον Έβρο και το ίδιο θα συμβεί και πάλι όπου χρειαστεί, προκειμένου να υπερασπιστεί η χώρα τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε εκ νέου ότι στην κυβέρνηση δεν γίνεται καμιά συζήτηση για πρόωρες εκλογές ή για ανασχηματισμό.

Tags:
Κομισιόν, κορονοϊός, Στέλιος Πέτσας, πρώτη κατοικία, κατοικία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK