17:18 08 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη Ελλάδας (ΑΟΖ) (50)
0 10
Βρείτε μας

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ολοκλήρωσε τον κύκλο ενημέρωσης των πολιτικών κομμάτων για τη συμφωνία Ελλάδας-Ιταλίας, η οποία αφορά τις θαλάσσιες ζώνες στο Ιόνιο.

Την ενότητα των πολιτικών κομμάτων στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής διαπίστωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος ολοκλήρωσε τον κύκλο επαφών με τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Οι συναντήσεις αφορούσαν τη συμφωνία Ελλάδας–Ιταλίας για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών στο Ιόνιο, καθώς και τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τα «ανοιχτά» ελληνοτουρκικά ζητήματα.

«Είχα την ευκαιρία να διαβεβαιώσω ότι με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και τις διεθνείς μας συμμαχίες, έχουμε τη βούληση και τη δυνατότητα να προασπίσουμε αποτελεσματικά τα εθνικά μας συμφέροντα» δήλωσε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας στο Twitter.

Και πρόσθεσε: «Η ενότητα του ελληνικού λαού, η εμπιστοσύνη στο διεθνές δίκαιο, η αποτρεπτική αμυντική ικανότητα της χώρας και η στήριξη των συμμάχων και εταίρων μας, είναι οι ισχυροί πυλώνες της πανεθνικής προσπάθειας για τη διασφάλιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία Αθήνας–Ρώμης για τις θαλάσσιες ζώνες υπεγράφη την Τρίτη 9 Ιουνίου 2020, στην ελληνική πρωτεύουσα, από τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών, Νίκο Δένδια και Λουίτζι ντι Μάιο.

Η συμφωνία επικυρώνει τη δυνατότητα της Ελλάδας για την κήρυξη ΑΟΖ στο Ιόνιο, καθώς και για την επέκταση των χωρικών υδάτων από τα έξι στα 12 ναυτικά μίλια από τις ακτές των νησιών.

Θέμα:
Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη Ελλάδας (ΑΟΖ) (50)
Tags:
ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ, Υπουργείο Εξωτερικών, Υπουργός Εξωτερικών, εξωτερική πολιτική, Νίκος Δένδιας, θαλάσσιες ζώνες, ΑΟΖ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK