17:00 04 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Άρση Μέτρων Κυκλοφορίας (662)
0 0 0
Βρείτε μας

Η Ελλάδα παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αύξηση σε αναζητήσεις αεροπορικών εισιτηρίων, τόνισε ο Στέλιος Πέτσας επικαλούμενος ξένο δημοσίευμα.

Στις επιχειρήσεις που επαναλειτουργούν σήμερα αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Από σήμερα, 29 Ιουνίου, επαναλειτουργούν οι παιδικές κατασκηνώσεις, οι κινηματογράφοι δωδεκάμηνης λειτουργίας, τα κυλικεία στα θέατρα και τους κινηματογράφους, τα καζίνο και τα τελεφερίκ, οι πολιτιστικοί σύλλογοι και τα σωματεία» είπε ο κ. Πέτσας.

«Επιτρέπεται επίσης η διεξαγωγή συνεδρίων, εμπορικών εκθέσεων, συναυλιών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων» πρόσθεσε.

Το τελικό βήμα για την επιστροφή στη «νέα κανονικότητα» θα γίνει την Τετάρτη, 1η Ιουλίου, παρατήρησε ο κ. Πέτσας αναφερθείς στο άνοιγμα όλων των αεροδρομίων για πτήσεις εξωτερικού.

Επικαλούμενος, μάλιστα, ξένο δημοσίευμα ανέφερε ότι η Ελλάδα εμφανίζει τη μεγαλύτερη αύξηση στον κόσμο σε αναζητήσεις κρατήσεων αεροπορικών εισιτηρίων.

«Είναι πολύ θετικό το ότι η Ελλάδα ως προορισμός εμφανίζει τη μεγαλύτερη αύξηση στον κόσμο σε αναζητήσεις κρατήσεων αεροπορικών εισιτηρίων, σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα όπως των "Financial Times". Επίσης στην Κω πρόκειται αύριο να υπογραφεί στρατηγική συμφωνία για τη στήριξη του ελληνικού Τουρισμού ανάμεσα στον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη και τους επικεφαλής του Ομίλου TUI. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική συμφωνία που δείχνει ότι η TUI, ένας από τους πιο σημαντικούς στρατηγικούς μας εταίρους δίνει προτεραιότητα στη χώρα μας ως ευρωπαϊκό προορισμό και ενισχύει την προσπάθεια ανάκαμψης του ελληνικού Τουρισμού ύστερα από την πρωτοφανή κρίση που υπέστη ο Τουρισμός παγκοσμίως» τόνισε.

Πέτσας για Τσίπρα: Ας αφήσει στην άκρη τους παλικαρισμούς για την Προανακριτική

Να αφήσει τους «παλικαρισμούς» κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα ο Στέλιος Πέτσας, αναφορικά με την προτροπή του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ να διευρυνθεί το κατηγορητήριο της Προανακριτικής για να συμπεριλάβει και τον ίδιο.

«Σε ό,τι αφορά την προτροπή του κ. Τσίπρα να διευρυνθεί το κατηγορητήριο της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για να συμπεριλάβει και τον ίδιο, ας αφήσει στην άκρη τους παλικαρισμούς. Η σιωπή του διευρύνει το “πολιτικό κατηγορητήριο” στις συνειδήσεις των πολιτών» ανέφερε ο κ. Πέτσας και επικαλούμενος την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για την υπόθεση Novartis, τόνισε ότι αναδεικνύονται δύο μείζονος σημασίας ζητήματα:
  • «Πρώτον, αποδεικνύεται έμπρακτα ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρθηκε για το πραγματικό σκάνδαλο, δεν προχώρησε στην τεκμηρίωσή του και δεν έκανε τίποτα για την αποζημίωση του Δημοσίου. Αντίθετα, αναλώθηκε σε μια επαίσχυντη προσπάθεια σπίλωσης πολιτικών της αντιπάλων, χωρίς κανένα στοιχείο.
  • Δεύτερον, δικαιώνεται πλήρως ο Κυριάκος Μητσοτάκης που -από το 2018 μιλώντας στη Βουλή- υπογράμμιζε την ύπαρξη σκανδάλου και κατήγγελλε την τότε κυβέρνηση ότι σκόπιμα στρέφεται σε λάθος κατεύθυνση και αδρανεί ως προς το πραγματικό σκάνδαλο».
«Σήμερα, μετά την εγκληματική αδράνεια των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση κινητοποιεί τον κρατικό μηχανισμό και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, προκειμένου να αξιοποιήσει κάθε πρόσφορο τρόπο αποζημίωσης του Ελληνικού Δημοσίου» συμπλήρωσε.

Ο κ. Πέτσας επεσήμανε επίσης πως σε ό,τι αφορά τις αποκαλύψεις για παρακρατικές μεθοδεύσεις επί ΣΥΡΙΖΑ «εγείρονται μείζονος σημασίας ζητήματα που αφορούν τον σεβασμό των θεσμών και τη διάκριση των εξουσιών στον τόπο μας».

«Η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στο έργο της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, αλλά ζητά πολιτικές απαντήσεις από τον τότε πρωθυπουργό κ. Τσίπρα. Το θέατρο του παραλόγου που έστησε με τον κ. Παππά στα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν πείθει, αλλά προκαλεί τους πολίτες» παρατήρησε.
Θέμα:
Άρση Μέτρων Κυκλοφορίας (662)
Tags:
Τσίπρας, αεροδρόμια, τουρισμός, Ελλάδα, Στέλιος Πέτσας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK