12:56 10 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μέσω τηλεδιάσκεψης θα συνεδριάσει σήμερα στις 11:00 το πρωί το υπουργικό συμβούλιο, υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ποια θέματα θα εξεταστούν.

Στις 11:00 το πρωί θα συγκληθεί το υπουργικό συμβούλιο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στόχος της συνεδρίασης αποτελεί η επιτάχυνση του νομοθετικού έργου, καθώς και η επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας, ενόψει και του «ανοίγματος» του τουρισμού την 1η Ιουλίου.

Στο μεταξύ, η σύσκεψη θα λάβει χώρα εν μέσω των σεναρίων περί «λίφτινγκ» στο κυβερνητικό σχήμα, το οποίο -βέβαια- θα περιλαμβάνει μικρές διορθωτικές κινήσεις. Παρότι η απόφαση για «μίνι ανασχηματισμό» φαίνεται ότι είναι ήδη ειλημμένη, άγνωστος παραμένει ο ακριβής χρόνος ανακοίνωσης των κυβερνητικών αλλαγών.

Σε κάθε περίπτωση, στη συνεδρίαση, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 11:00, θα εξεταστούν τα παρακάτω θέματα:

 • Παρουσίαση νομοθετικών πρωτοβουλιών Υπουργείου Οικονομικών: Ενσωμάτωση φορολογικών Οδηγιών και άλλες διατάξεις.
 • Παρουσίαση νομοθετικών πρωτοβουλιών Υπουργείου Υγείας: α) Κύρωση των από 23.6.2020 Επιμέρους Συμβάσεων Δωρεάς μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Σταύρος Σ. Νιάρχος για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της υγείας, β) Ίδρυση του Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία Α.Ε.
 • Παρουσίαση νομοσχεδίου Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας: Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/904 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 5ης Ιουνίου 2019 σχετικά με τη μείωση των επιπτώσεων ορισμένων πλαστικών προϊόντων στο περιβάλλον.  
 • Παρουσίαση νομοσχεδίου Υπουργείου Εσωτερικών για τη διαδικασία πολιτογράφησης και την οργανωτική αναδιάρθρωση της Γενικής Γραμματείας Ιθαγένειας.
 • Παρουσίαση από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών του νομοσχεδίου για τη δημιουργία Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας. 

Επιπλέον:

 • Παρουσίαση από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού του αθλητικού νομοσχεδίου. 
 • Εισήγηση από τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, αρμόδιο για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκη Σκέρτσο, σχετικά με την αναθεώρηση των Ετήσιων Σχεδίων Δράσης και τις προγραμματικές κατευθύνσεις του κυβερνητικού έργου 2020-2021. 
 • Παρουσίαση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων.
 • Εισήγηση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με την επιλογή δικαστικών λειτουργών για την πλήρωση των θέσεων: α) Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, β) Προέδρου του Αρείου Πάγου, γ) πέντε Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου.
 • Εισήγηση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με την προεπιλογή δικαστικών λειτουργών για την πλήρωση μιας θέσης Αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας. 

Καθώς και: 

 • Εισήγηση από το Υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με την επιλογή Προέδρου και μελών του Συμβουλίου Διοίκησης της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.
 • Εισήγηση από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σχετικά με την υπαγωγή στις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων έργων γενικότερης σημασίας για την οικονομία της χώρας.
Tags:
ανασχηματισμός, Κυβέρνηση, Μαξίμου, πρωθυπουργικό, υπουργικό συμβούλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK