19:09 04 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε λόγο για μια «πολύ δύσκολη τουριστική περίοδο», ενώ έθεσε τον πήχη πάρα πολύ χαμηλά. Τι ανέφερε κατά την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου.

Για μια «πολύ δύσκολη τουριστική περίοδο» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της σημερινής τηλεσυνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

«Ξέρουμε, το γνωρίζουμε, ότι ο πήχης είναι πάρα πολύ χαμηλά, θα είναι μία πάρα πολύ δύσκολη τουριστική περίοδος, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό» τόνισε, μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος προς τα στελέχη της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι από αύριο, Τετάρτη, η Ελλάδα «ανοίγει» τα σύνορα για τον τουρισμό, υποδεχόμενη ταξιδιώτες από τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης - πλην του Ηνωμένου Βασιλείου και της Σουηδίας.

Όσον αφορά όλες τις υπόλοιπες χώρες, τις λεγόμενες τρίτες χώρες, η οριστική λίστα αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα, κατόπιν και των σχετικών ανακοινώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πάντως, η Ε.Ε. αναμένεται να ανακοινώσει τη διατήρηση της απαγόρευσης πτήσεων από τις ΗΠΑ, κάτι το οποίο σημαίνει ότι οι Αμερικανοί -βασική αγορά προέλευσης- θα παραμείνουν εκτός του ελληνικού τουρισμού.

«Θέλω να ευχαριστήσω και πάλι όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς, οι οποίοι συνεργάστηκαν για να μπορούμε να φέρουμε εις πέρας αυτό το οργανωμένο σχέδιο υποδοχής επισκεπτών, χωρίς να κάνουμε καμία έκπτωση στο ζήτημα της ασφάλειας και της δημόσιας υγείας» συνέχισε, στο ίδιο πλαίσιο.

«Ανοιχτός» σε νέα μέτρα στήριξης

Όσον αφορά τη στήριξη της οικονομίας, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε έτοιμος για πρόσθετες παρεμβάσεις.

«Παρατηρούμε με πολύ μεγάλη προσοχή το τι συμβαίνει, κυρίως στην αγορά εργασίας, και μαζί με τα συναρμόδια Υπουργεία, πρωτίστως το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Εργασίας, είμαστε πάντα έτοιμοι -εφόσον χρειαστεί- να κάνουμε πρόσθετες παρεμβάσεις στήριξης του κόσμου της εργασίας, κάτι το οποίο αποτέλεσε από την αρχή της κρίσης την πρώτη μας απαράβατη προτεραιότητα».

Έμμεσες αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ

Κάνοντας μια μικρή αποτίμηση για τη συμπλήρωση 12 μηνών από την ανάληψη της κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης διαπίστωσε με νόημα ότι «σπάνια έχουν γίνει τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα».

«Η θεσμική τάξη, η δημοκρατική και θεσμική κανονικότητα, είναι ίσως η ισχυρότερη απάντηση σε όσους επιχείρησαν να στήσουν μία πρωτοφανή απόπειρα χειραγώγησης των θεσμών. Η Δημοκρατία μας είναι ισχυρή, η Δημοκρατία μας λειτουργεί. Η διάκριση των εξουσιών είναι απαράβατος κανόνας» τόνισε, παράλληλα, κάνοντας έμμεση αναφορά στις καταγγελίες για παρεμβάσεις στον χώρο της Δικαιοσύνης επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

«Όλοι πρέπει να πάρουμε μία βαθιά ανάσα. Τις επόμενες εβδομάδες μας περιμένει πολλή και σκληρή δουλειά» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.
Tags:
μέτρα ασφαλείας, μέτρα στήριξης, Δικαιοσύνη, τουρίστες, τουρισμός, Κυβέρνηση, υπουργικό συμβούλιο, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK