18:57 04 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για το νομοσχέδιο για τις πορείες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τόνισε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει ευρεία συναίνεση, αλλά θα προχωρήσει και μόνη της.

Διαβεβαιώσεις ότι με το νομοσχέδιο για τις συγκεντρώσεις διασφαλίζεται απόλυτα το δικαίωμα του συνέρχεσθαι παρείχε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ διεμήνυσε για τις πορείες πως το νομοσχέδιο θα βάλει τάξη στο κέντρο της Αθήνας.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός αναφέρθηκε στην υποχρέωση της κυβέρνησης να κατοχυρώσει τα δικαιώματα των διαδηλωτών, αλλά και να μην διαταράσσεται η ζωή των κατοίκων και των επαγγελματιών.

Για τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, ο υπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει ευρύτερη συναίνεση για την ψήφιση του νομοσχεδίου, αλλά, αν χρειαστεί, «ασυζητητί θα προχωρήσουμε και μόνοι μας».

Διευκρίνισε ότι οι αλλαγές δεν αφορούν συγκεντρώσεις και πορείες που διοργανώνονται από τα τριτοβάθμια σωματεία, αλλά, για παράδειγμα, συγκεντρώσεις των 50 ατόμων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο τρόπος που θα διεξάγεται μια κινητοποίηση θα εξαρτάται από το πλάτος του δρόμου ή του πεζοδρομίου και θα είναι στη διακριτική ευχέρεια του επικεφαλής αστυνομικού διευθυντή και των διοργανωτών.

Επίσης, ο διοργανωτής συγκέντρωσης που θα έχει λάβει όλα τα μέτρα που προβλέπονται δεν θα έχει την ευθύνη τι θα κάνουν οι «μπαχαλάκηδες».

Tags:
διαδηλώσεις, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, πορείες, πορεία, συγκεντρώσεις, Νομοσχέδιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK