16:17 11 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Για το αυριανό (01/07) άνοιγμα των συνόρων, τη στήριξη του τουριστικού κλάδου και για το νομοσχέδιο σχετικά με τις πορείες και τις διαδηλώσεις μίλησε, απόψε (30/06), ο Στέλιος Πέτσας στο πλαίσιο τηλεοπτικής συνέντευξής του.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, λίγες ώρες πριν από το άνοιγμα των συνόρων, ανέφερε πως με βάση τη λίστα των χωρών από τις οποίες η Ελλάδα θα δέχεται τουρίστες, «ψαλιδίζονται οι προσδοκίες». 

Συγκεκριμένα, ο κ. Πέτσας δήλωσε στο αποψινό (30/06) κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 πως οι προσδοκίες για τον τουρισμό με το άνοιγμα των συνόρων περιορίζονται, γιατί έχουν τεθεί περιορισμοί στα χερσαία σύνορα, αλλά και σε συγκεκριμένες χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Σουηδία, για τις οποίες τα επιδημιολογικά δεδομένα προκαλούν ακόμη ανησυχία.

Ο ίδιος, βέβαια, υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως η λίστα θα επικαιροποιείται ανά 15 ημέρες, ύστερα και από σχετική απόφαση των χωρών-μελών της ΕΕ.

Τι είπε για τη στήριξη του τουριστικού κλάδου

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στη στήριξη του τουριστικού κλάδου, τονίζοντας πως «εμείς οφείλουμε να αναπληρώσουμε μέρος του εισοδήματος που θα χαθεί».

Ακόμα, σχολίασε και το πρόγραμμα «Συν-Εργασία», λέγοντας ότι θα υπάρξουν διορθώσεις, αναφερόμενος στην καταπολέμηση της γραφειοκρατίας για τη διευκόλυνση της ένταξης στο πρόγραμμα, ενώ τόνισε πως θα γίνει πιο ελκυστικό.

Μάλιστα, ο κ. Πέτσας σημείωσε το εξής:

«Ο κόσμος της εργασίας να ξέρει ότι θα στηριχθεί από το κράτος».

Όσα ανέφερε για το νομοσχέδιο σχετικά με τις πορείες και τις διαδηλώσεις

Μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τοποθετήθηκε σχετικά με το προωθούμενο νομοσχέδιο για τις πορείες και τις διαδηλώσεις, χαρακτηρίζοντας «αστείες» τις κατηγορίες ότι θυμίζει εποχή χούντας.

Επιπλέον, διευκρίνισε πως το νομοσχέδιο διασφαλίζει πως όσοι θέλουν να διαμαρτυρηθούν, μπορούν να το κάνουν χωρίς, ωστόσο, να ταλαιπωρούν τους άλλους.

Ακόμη, σημείωσε ότι σε καμία περίπτωση δεν θίγονται οι μεγάλες και εμβληματικές πορείες, αλλά επιφέρει αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιούνται στο εξής κινητοποιήσεις με μικρή συμμετοχή που -μέχρι πρότινος- παρέλυαν την κυκλοφορία.

Tags:
τουρισμός, Νέα Δημοκρατία, ΑΝΤ1, Στέλιος Πέτσας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK