04:12 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε στη συμπλήρωση ενός έτους από την ανάληψη της διακυβέρνησης και εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον.

Μήνυμα εν όψει της συμπλήρωσης ενός έτους από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δήλωσή του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

«Σπάνια έχουν γίνει τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα. Παρότι βρεθήκαμε αντιμέτωποι με πολύ μεγάλες προκλήσεις, οικονομικές, γεωπολιτικές, υγειονομικές κατορθώσαμε πολλά» δήλωσε, μεταξύ άλλων.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συμπληρώνει 12 μήνες από την ανάληψη της εξουσίας, ως συνέπεια των πρόωρων βουλευτικών εκλογών του 2019.

«Η Ελλάδα έχει σήμερα μια εντελώς διαφορετική, αναβαθμισμένη εικόνα στον κόσμο. Το όνομα της χώρας δεν είναι πλέον συνώνυμο της κρίσης, αλλά χρησιμοποιείται ως παράδειγμα επιτυχούς διαχείρισης μιας τεράστιας πρόκλησης, όπως είναι η πανδημία» επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Παρατήρησε δε ότι «οι πολίτες εμπιστεύονται περισσότερο το κράτος», ενώ παρέπεμψε στις ψηφιακές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες «διευκολύνουν τη ζωή των πολιτών και συζητούνταν επί χρόνια».

«Επενδύσεις που είχαν βαλτώσει και θα δώσουν δουλειά σε δεκάδες χιλιάδες νέους, ξεμπλόκαραν. Είδατε τις εικόνες από το Ελληνικό. Εκπέμπουν ένα θετικό σήμα σε όσους θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα» συνέχισε, αναφερόμενος στην τελετή εγκαινίων της επένδυσης στον πρώην αερολιμένα Αθηνών.

Ειδική αναφορά έκανε και στο ζήτημα της Δικαιοσύνης, διαμηνύοντας τα εξής:

«Η θεσμική τάξη αποκαταστάθηκε. Η διάκριση των εξουσιών είναι για εμάς απαράβατος κανόνας. Η εικόνα της Ελλάδας σήμερα δεν είναι αυτή της μιζέριας και των τριτοκοσμικών αναζητήσεων, αλλά μιας χώρας που ατενίζει το μέλλον με αυτοπεποίθηση και τον κόσμο κατάματα».

«Η Τρίτη 7 Ιουλίου δεν είναι ημέρα πανηγυρισμών, είναι μέρα δουλειάς για μας, όπως όλες οι άλλες. Με σκληρή προσπάθεια του χρόνου τέτοια εποχή η δύσκολη συγκυρία θα είναι πίσω μας και η οικονομία όχι μόνο θα έχει κερδίσει το έδαφος που θα χάσει φέτος λόγω της πανδημίας, αλλά θα έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις ώστε στο τέλος της τετραετίας να έχουμε αλλάξει τη χώρα αξιοποιώντας τους κοινοτικούς πόρους και τις τεράστιες δημιουργικές ικανότητες των Ελλήνων» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης, στο «επετειακό» του μήνυμα.

Tags:
κορονοϊός, Δικαιοσύνη, εκλογές, Ελληνικό, πρωθυπουργός, Κυβέρνηση, ΝΔ, Νέα Δημοκρατία, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK