06:51 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (852)
0 0 0
Βρείτε μας

Σε μήνυμά του για την επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρατηρεί ότι η Τουρκία αντί για αυτοκριτική, «διολισθαίνει μακριά από την νομιμότητα».

«Επέτειο της ντροπής» χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη συμπλήρωση των 46 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, σημειώνοντας ότι η Τουρκία αντί να προχωρά σε αυτοκριτική, «διολισθαίνει μακριά από την νομιμότητα».

«Σαράντα έξι χρόνια από την τουρκική εισβολή, η πληγή της Κύπρου εξακολουθεί να αιμορραγεί. Αλλά και τον ουρανό ολόκληρης της περιοχής συνεχίζουν, δυστυχώς, να σκεπάζουν όλο και περισσότερα σύννεφα προκλήσεων από τον ίδιο ένοχο» αναφέρει ο Έλληνας πρωθυπουργός σε μήνυμά του για τη θλιβερή επέτειο του «Αττίλα».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι στην παράνομη κατοχή ευρωπαϊκού εδάφους, προστίθενται επιθετικές ενέργειες από την Κύπρο.

«Στην παράνομη κατοχή ευρωπαϊκού εδάφους προστίθενται τώρα και αλλεπάλληλες επιθετικές ενέργειες, που αμφισβητούν κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Κινήσεις εκτός διεθνούς δικαίου, νάρκες στη σταθερότητα και την ασφάλεια στη Μεσόγειο. Αλλά και ανιστόρητες αποφάσεις, προσβολές στον παγκόσμιο πολιτισμό, όπως η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε απλό τέμενος. Η επέτειος της ντροπής αντί να προκαλεί στην Τουρκία μία λυτρωτική αυτοκριτική, τη βρίσκει να διολισθαίνει μακριά από τη νομιμότητα, την Ευρώπη και τις αξίες του 21ου αιώνα. Απέναντι σ' αυτά τα δεδομένα, ο Ελληνισμός αντιδρά με ωριμότητα κι αποφασιστικότητα. Με πίστη στη δικαιοσύνη και στην επανέναρξη ενός διαλόγου που θα φέρει βιώσιμη λύση στο μαρτυρικό νησί» υπογραμμίζει ο κ. Μητσοτάκης.

Καταλήγοντας ο πρωθυπουργός σημείωσε:

«Σαράντα έξι χρόνια μετά, δεν ξεχνάμε το σύνθημα "Δεν ξεχνώ". Αγωνιζόμαστε για μία Κύπρο ενωμένη και ευρωπαϊκή. Για μία Ελλάδα που θα προοδεύει με πυξίδα το Δίκαιο, σε αρμονία με τους γείτονές της. Και για μία Μεσόγειο γόνιμης Ειρήνης. Σαράντα έξι χρόνια μετά, δεν επιτρέπουμε στη λήθη να γίνεται εμπόδιο στη λύση».
Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (852)
Tags:
Αττίλας, Κύπρος, εισβολή, τουρκική εισβολή στην Κύπρο, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK