16:00 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Νέος Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είναι ο Νίκος Παπαθανάσης μετά την ανακοίνωση της νέας κυβερνητικής σύνθεσης. Το βιογραφικό του.

Αλλαγές και αναβαθμίσεις περιελάμβανε ο μίνι ανασχηματισμός στο κυβερνητικό σχήμα που ανακοίνωσε την Τρίτη, 4 Αυγούστου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε, μεταξύ άλλων, την αναβάθμιση του Νίκου Παπαθανάση (Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων) σε Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Ο κ. Παπαθανάσης θα είναι αρμόδιος για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις Συμπράξεις του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Το βιογραφικό του Νίκου Παπαθανάση

Ο Νίκος Παπαθανάσης είναι μηχανολόγος μηχανικός με σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Απέκτησε μεταπτυχιακούς τίτλους στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και την Αεροναυπηγική.

Το 1984 ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία στην Αεροναυπηγική εταιρεία DeHavilland (νυν Bombardier) στο Τορόντο. Έχει επίσης διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας.

Ο νέος Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχει εργαστεί επί 24 χρόνια σε ανώτερες και ανώτατες διοικητικές θέσεις εταιρειών στον ιδιωτικό τομέα αλλά και σε εισηγμένες στην Ελλάδα και το εξωτερικό εταιρείες.

Έχει διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος της ΗΣΑΠ Α.Ε. και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΤΑ.ΣΥ. ΑΕ.

Ήταν εκλεγμένος Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικών και Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών Δημοσίου Ενδιαφέροντος (ΚΕΔΕΟ) κατά το διάστημα 2008-2010.

Το 2016 ανέλαβε με απόφαση του τότε προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, τη γενική διεύθυνση του κόμματος.

Tags:
Νίκος Παπαθανάσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κυβέρνηση, ανασχηματισμός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK