15:04 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη θα συνεδριάσει σήμερα, Δευτέρα, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Νομοθετικές πρωτοβουλίες, ο φράχτης στον Έβρο και άλλα ανοιχτά ζητήματα θα τεθούν επί τάπητος στη σημερινή συνεδρίαση -μέσω τηλεδιάσκεψης- του υπουργικού συμβουλίου.

Το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σήμερα, Δευτέρα, στις 11:00 το πρωί.

Η ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου

Αναλυτικά, το υπουργικό συμβούλιο θα απασχολήσουν τα εξής ζητήματα:

  • Παρουσίαση από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και τους υφυπουργούς Απόστολο Βεσυρόπουλο και Γεώργιο Ζαββό των νομοθετικών πρωτοβουλιών: α) «Κώδικας διευθέτησης οφειλών και παροχής δεύτερης ευκαιρίας», β) Νομοσχέδιο για την ενσωμάτωση των Οδηγιών 2018/843 και 2019/2177 για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, γ) Νομοσχέδιο για την πάταξη του λαθρεμπορίου.
  • Εισήγηση από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, σχετικά με την ενσωμάτωση της «νέας γενιάς» Οδηγιών για τα απόβλητα.
  • Εισήγηση από τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, σχετικά με το νέο πλαίσιο επιλογής διοικήσεων δημοσίου τομέα.
  • Εισήγηση από τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, σχετικά με τους βασικούς άξονες για την αναμόρφωση του ν. 2190/1994.
  • Εισήγηση από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη και τον υφυπουργό Γιάννη Τσακίρη για την έγκριση του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης.

Επίσης:

  • Εισήγηση από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, για την έγκριση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων.
  • Ενημέρωση από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σχετικά με την κατασκευή νέου και την αναβάθμιση-επισκευή υφιστάμενου τεχνητού εμποδίου και συνοδών έργων κατά μήκος της οριογραμμής της ελληνοτουρκικής μεθορίου στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.
  • Εισήγηση από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, σχετικά με την επιλογή Αντιπροέδρου Συμβουλίου της Επικρατείας.
  • Εισήγηση από τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, σχετικά με τον καθορισμό της θητείας των μελών του Συμβουλίου Διοίκησης της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.
Tags:
νομοθεσία, Έβρος, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπουργικό συμβούλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK