20:05 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 01
Βρείτε μας

Στη σημασία της χρήσης μάσκας αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την έναρξη της τακτικής σύσκεψης για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση των Ελλήνων στην τήρηση των μέτρων λόγω κορονοϊού εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την έναρξη της τακτικής σύσκεψης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα. Ταυτόχρονα, ο κ. Μητσοτάκης επαίνεσε τον Σωτήρη Τσιόδρα για τη χτεσινή ενημέρωση.

«Καλημέρα Σωτήρη, εξαιρετική η ενημέρωση χθες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση.

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε επίσης ικανοποιημένος από τον σταθερά αυξανόμενο αριθμό των τεστ που διενεργούνται καθημερινά. Παρατήρησε, μάλιστα, ότι χτες έγιναν 17.000 διαγνωστικά τεστ σε όλη τη χώρα, ενώ πρόσθεσε ότι θεωρεί πολύ θετική εξέλιξη το γεγονός ότι τα κρούσματα που εντοπίζονται αποτελούν σταθερά ένα πολύ μικρό μέρος των εξεταζόμενων.

«Θέλω καταρχάς να εκφράσω την ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι χθες φτάσαμε στον αριθμό των 17.000 τεστ τα οποία έγιναν στην επικράτεια. Εξακολουθούμε να έχουμε ένα πολύ χαμηλό positivity rate, δηλαδή θετικά κρούσματα ανά αριθμό τεστ, κάτι το οποίο εκλαμβάνω ως μία θετική εξέλιξη. Και, στη συνέχεια όσων είπε και ο Σωτήρης χθες, θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι η ελληνική κοινωνία φαίνεται να αντιλαμβάνεται πια την ανάγκη να φοράμε τη μάσκα εκεί που μας υποδεικνύουν οι ειδικοί ότι αυτό είναι απαραίτητο. Με κατανόηση πάντα στις ειδικές πληθυσμιακές κατηγορίες, τα μικρά παιδιά, τα οποία πρέπει να εκπαιδευτούν με αγάπη και με φροντίδα για το πώς θα την φορέσουν» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Η σημασία στη χρήση μάσκας

Πρόσθεσε ότι για τη χρήση μάσκας «η κοινωνία είναι σύμμαχος» και διεμήνυσε ότι πρόκειται για μια «μικρή θυσία» προκειμένου «να αποτρέψουμε τα χειρότερα».

«Νομίζω όμως ότι είναι μία μάχη αυτή η οποία κερδίζεται, είναι το ένα μέτρο το οποίο μπορούμε να εφαρμόσουμε όλοι, το οποίο γνωρίζουμε ότι είναι αποτελεσματικό, το οποίο θα μας επιτρέψει -πιστεύω- να περιορίσουμε την εξάπλωση της δεύτερης φάσης της πανδημίας και φυσικά να αποτρέψουμε πιο δραστικά μέτρα τα οποία ενδεχομένως να έχουν και ένα οικονομικό κόστος. Οπότε θέλω να επιμείνουμε σε αυτό το θετικό μήνυμα. Φαίνεται ότι η κοινωνία είναι σύμμαχος και σε αυτή την προσπάθεια, είναι μικρή η θυσία την οποία ζητάμε από όλους προκειμένου να αποτρέψουμε τα χειρότερα και θέλω να πιστεύω ότι στην κοινή γνώμη είναι μία μάχη η οποία φαίνεται να κερδίζεται» υπογράμμισε.

Η ατζέντα της σύσκεψης για τον κορονοϊό

Στη διάρκεια της σύσκεψης για τον κορονοϊό, παρουσιάστηκαν από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα τα δεδομένα για την εξέλιξη της νόσου.

Έμφαση δόθηκε στο γεγονός ότι πρέπει να δοθεί προσοχή στην αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών κανόνων ιδίως στα γηροκομεία.

Διαπιστώθηκε, επίσης, ότι η εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί κατά τόπους συμβάλλουν στην επιδημιολογική αποφόρτιση. Το συμπέρασμα προέκυψε από στοιχεία από συγκεκριμένα νησιά και περιοχές.

Τα στοιχεία δείχνουν, τέλος, ότι αυτή τη στιγμή έχει καλυφθεί το 20% των διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ πανελλαδικά.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
Ελλάδα, κορονοϊός, σύσκεψη, μάσκα, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK