16:30 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 03
Βρείτε μας

Σε απομόνωση στα σπίτια τους βρίσκονται ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Νίκος Παπαθανάσης και ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, καθώς ήρθαν σε επαφή με κρούσμα κορονοϊού.

Σε καραντίνα παραμένουν στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης, έπειτα από συνάντηση με επιχειρηματία που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Νίκος Παπαθανάσης και ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης βρίσκονται σε καραντίνα καθώς ήρθαν σε επαφή με κρούσμα κορονοϊού

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, μίλησε στο MEGA, ενώ παραμένει σε απομόνωση στο σπίτι του, έως ότου σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, διαγνωστεί αρνητικός στην COVID-19.

«Συναντηθήκαμε υπηρεσιακά με έναν επενδυτή εχτές. Η συνάντηση έγινε με τους κανόνες, φορούσαμε μάσκες κατά τη διάρκειά της. Σήμερα το πρωί θα πετούσαμε με τον πρωθυπουργό για τη Θεσσαλονίκη και πριν επιβιβαστούμε και πριν φτάσει ο πρωθυπουργός μας ενημέρωσαν ότι ο συγκεκριμένος επενδυτής έχει κορονοϊό. Αμέσως φύγαμε και ήρθαμε στα σπίτια μας και ενημερώσαμε τον ΕΟΔΥ και περιμένουμε ώστε να περάσουν οι τρεις ημέρες για να μας κάνουν το τεστ γιατί απαιτείται κάποιος χρόνος για την επώαση του ιού» εξήγησε ο κ. Παπαθανάσης.

Στη συνέχεια έστειλε μήνυμα προς τους Έλληνες πολίτες να τηρούν την καραντίνα απέναντι στο κοινωνικό σύνολο για να θωρακιστεί η δημόσια υγεία.

«Στο σπίτι εργαζόμαστε κανονικά. Το καλό με τον κορονοϊό είναι ότι πλέον μάθαμε την τηλεργασία και είναι πολύ αποδοτική, κερδίζουμε και χρόνο στις μεταφορές. Όταν ξεκινάς τηλεργασία και τηλεδιασκέψεις, δεν χάνεις και χρόνο με περιττά σχόλια» συνέχισε ο υφυπουργός.

Μάλιστα, αναφερόμενος στην υγεία του τόνισε πως δεν αισθάνεται τίποτα απολύτως.

«Θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες. Μας είπαν ότι θα μας ενημερώσουν για το αποτέλεσμα, και σε περίπτωση που είναι αρνητικό μπορεί να μας επιτρέψουν να βγούμε. Θα περιμένουμε, πάντως, τις οδηγίες από τον ΕΟΔΥ» σημείωσε ο κ. Παπαθανάσης.

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον επιχειρηματία που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στα κυβερνητικά επιτελεία.

«Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας δεν είχε συμπτώματα, έκανε προληπτικά το τεστ γιατί κάτι αισθάνθηκε σήμερα το πρωί. Βγήκε θετικός και αμέσως ενημέρωσαν τις επαφές του. Αυτά θα συμβούν. Θα πρέπει να τηρούμε τους κανόνες και να φοράμε τις μάσκες. Πόσο τραγικό μπορεί να είναι όταν σπάσεις την καραντίνα και δεν γνωρίζεις ότι μπορείς να είσαι θετικός, τι μπορεί να σημαίνει αυτό για αγαπημένα σου πρόσωπα» κατέληξε ο υφυπουργός.
Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
Κυβέρνηση, καραντίνα, Νίκος Παπαθανάσης, Άδωνις Γεωργιάδης, Γιάννης Πλακιωτάκης, COVID-19, κορονοϊός, κρούσματα, κρούσμα, απομόνωση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK