09:31 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (503)
0 0 0
Βρείτε μας

Στην τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και την πορεία του ερευνητικού σκάφους Oruc Reis, αναφέρθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ και μίλησε για την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τις τουρκικές προκλήσεις.

Μάλιστα, αναφερθείς στην πορεία που ακολουθεί το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis μετά τις συνεχείς τουρκικές NAVTEX που εκδίδονται τον τελευταίο μήνα, ο κ. Βορίδης υπογράμμισε πως δεν αφορά την έννοια της εδαφικής μας κυριαρχίας και των ναυτικών μιλίων, αλλά «πηγαίνει προς την ελληνική υφαλοκρηπίδα, πλέει σε διεθνή ύδατα και το ερώτημα είναι τι κάνει στην υφαλοκρηπίδα».

Όπως εξήγησε, το Oruc Reis έχει δικαίωμα να πλέει σε διεθνή ύδατα, χωρίς να κάνει έρευνες, «όσο κι αν δεν μας αρέσει».

«Η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης για το Oruc Reis είναι πως δεν κάνει έρευνες όμως, η παρουσία ενός ερευνητικού πλοίου μαζί με το σύνολο του στόλου αποτελεί προκλητικότητα» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.

Σε ερώτηση για το αν το Oruc Reis παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, ο Έλληνας υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σημείωσε πως «δηλώνει πως θα παραβιάσει και ας το πω, διατάσσεται ώστε να μπορεί να παραβιάσει, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί τέτοια παραβίαση».

«Παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων δεν έχουμε διαπιστώσει» επανέλαβε ο υπουργός και αν δεν κάνει έρευνες, δεν παραβιάζει την ελληνική υφαλοκρηπίδα, καθώς ένα πλοίο μπορεί να πλέει σε διεθνή ύδατα.

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (503)
Tags:
Ανατολική Μεσόγειος, Μεσόγειος, τουρκική προκλητικότητα, προκλήσεις, ελληνοτουρκικά, Τουρκία, Μάκης Βορίδης, υφαλοκρηπίδα, Navtex, Oruc Reis, θαλάσσιες έρευνες, έρευνες, έρευνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK