16:05 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Κάποιοι δεν σέβονται τη χώρα που τους φιλοξενεί» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σχολιάζοντας τη δεύτερη φωτιά στη Μόρια χθες το βράδυ.

Μήνυμα σε όσους έβαλαν τη φωτιά στη Μόρια να ξεχάσουν ό,τι είχαν στο μυαλό τους όταν την έβαζαν, έστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναφέροντας ότι δεν θα φύγουν από το νησί εξαιτίας της φωτιάς

Μάλιστα, επέκρινε εκείνους που «δεν σέβονται τη χώρα που τους φιλοξενεί, αντίθετα εκμεταλλεύονται κάθε αφορμή για να πυρπολήσουν κάθε λύση».

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, στη Μόρια τίθενται σοβαρά ζητήματα εθνικής ασφάλειας, ανθρωπισμού και υγείας, ενώ η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Αναφερόμενος στη νέα φωτιά στο ΚΥΤ της Μόριας το βράδυ της Τετάρτης, τόνισε ότι:

«Κάποιοι δεν σέβονται τη χώρα που τους φιλοξενεί, αντίθετα εκμεταλλεύονται κάθε αφορμή για να πυρπολήσουν κάθε λύση. Έβαλαν δεύτερη πυρκαγιά για να ξαναφήσουν χιλιάδες οικογένειες άστεγες. Δεν θα φύγουν εξαιτίας της φωτιάς, ό,τι είχαν στο μυαλό τους όσοι έβαζαν τη φωτιά να το ξεχάσουν».

Τόνισε ότι όλες οι ενέργειες που γίνονται σήμερα αφορούν τη στέγαση ευάλωτων πληθυσμών και οικογενειών, ενώ συνεχίζεται η σίτιση σε συνεργασία με ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Στόχος επίσης είναι να συγκρατηθεί και τυχόν διασπορά του κορονοϊού, καθώς τις προηγούμενες ημέρες είχαν ανιχνευθεί πάνω από 30 κρούσματα. Για τον λόγο αυτό έχουν σταλεί ήδη 19.000 τεστ, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα.

Ακόμα απηύθυνε κάλεσμα ενότητας και υπευθυνότητας υπενθυμίζοντας ότι «στην όμορφη πατρίδα μας, προσφέρουμε πάντα καταφύγιο και ένα ποτήρι νερό σε όποιον το έχει ανάγκη».

Tags:
μεταναστευτικό, φωτιά, ΚΥΤ Μόριας, Μόρια, Στέλιος Πέτσας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK