01:38 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Με τον δήμαρχο της κοινότητας Cargèse, François Garidacci και τις ελληνικής καταγωγής Marie-Louise Zanettacci και Emmanuelle Frimigacci-Peroni, ήταν η πρώτη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη, μετά την άφιξή του στην Κορσική.

Στην αρχαία Καλλίστη και σε ένα από τα ελληνόφωνα χωριά, το Καργκέζε (Cargèse), έγινε η πρώτη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, λίγο μετά την άφιξή του στην Κορσική.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ), τον πρωθυπουργό υποδέχτηκε ο δήμαρχος της κοινότητας Cargèse, François Garidacci και οι ελληνικής καταγωγής Marie-Louise Zanettacci και Emmanuelle Frimigacci-Peroni.

Η κυρία Zanettacci είναι υπεύθυνη για τη συντήρηση της Ελληνόρρυθμης Καθολικής Εκκλησίας του Αγίου Σπυρίδωνα και η κυρία Frimigacci-Peroni είναι αντιδήμαρχος της κοινότητας του Cargèse από το 2014.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τη σύγχρονη ελληνική κληρονομιά στην Κορσική, ενώ διερευνήθηκαν τρόποι ενδυνάμωσης των δεσμών ανάμεσα στην κοινότητα Cargèse και την Ελλάδα.

Τι θα πει ο Μητσοτάκης στην Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη

Η Ολομέλεια της Μεσογειακής Διάσκεψης (MED7) θα ξεκινήσει στις 18:30 ώρα Ελλάδας, ενώ νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον Μακρόν.

Στην παρέμβασή του στη Διάσκεψη, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να θέσει την Ευρώπη προ των ευθυνών της για το μεταναστευτικό, όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Ταυτόχρονα, θα θέσει το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας την ώρα που στο τραπέζι βρίσκονται οι κυρώσεις κατά της Άγκυρας.

Στη συνάντηση Μητσοτάκη-Μακρόν, βασικό θέμα θα είναι η συμφωνία αμυντικής συνεργασίας και τα εξοπλιστικά.

Tags:
Τουρκία, τουρκική προκλητικότητα, προκλήσεις, Ανατολική Μεσόγειος, Μεσόγειος, Mirage 2000, Rafale, στρατιωτικός εξοπλισμός, εξοπλιστικό πρόγραμμα, εξοπλιστικά, εξοπλισμός, Ελλάδα, Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κορσική
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK