10:11 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Φωτιά στη Μόρια (105)
0 10
Βρείτε μας

Μήνυμα στους τοπικούς φορείς της Λέσβου έστειλε το μεσημέρι της Πέμπτης με δήλωσή του ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδας, Τάκης Θεοδωρικάκος, απεύθυνε «κάλεσμα ευθύνης» προς τους αιρετούς της Λέσβου, έτσι ώστε να συμβάλουν στην καλύτερη καταπολέμηση των προβλημάτων που ξέσπασαν μετά τις καταστροφικές φωτιές στο ΚΥΤ της Μόριας.

Σε δήλωσή του, ο κ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος συμμετείχε στη χθεσινή σύσκεψη στη Μυτιλήνη, καλεί τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης του νησιού να προτείνουν τόπους άμεσης υποδοχής των μεταναστών «με όρους απόλυτης ασφάλειας για τους κατοίκους του νησιού και τους μετανάστες», ενώ επισημαίνει ότι «οφείλουμε όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων».

Νέα φωτιά στο ΚΥΤ – «Κάηκε και η τελευταία σκηνή»

Παράλληλα, υπενθυμίζεται πως νέα φωτιά εκδηλώθηκε στο ΚΥΤ στη Μόρια της Λέσβου, το μεσημέρι της Πέμπτης.

Η πυρκαγιά στην κατεστραμμένη προσφυγική δομή, έκαψε τη «μοναδική σκηνή που είχε απομείνει εκεί μέσα», δήλωσε ο πρόεδρος της κοινότητας Μόριας, Γιάννης Μαστρογιάννης, μιλώντας στο Sputnik.

Ο κ. Μαστρογιάννης συμπλήρωσε ότι «δεν υπάρχει άλλωστε κάτι άλλο να καεί» από τις φωτιές που ξεσπούν.

Ο ίδιος πιθανολογεί ότι η νέα φωτιά μπήκε από τους τελευταίους μετανάστες που μπαινοβγαίνουν στο ΚΥΤ για να πάρουν τα υπάρχοντά τους, τονίζοντας πάντως ότι πρόκειται για αποκλειστικά δική του εκτίμηση.

Θέμα:
Φωτιά στη Μόρια (105)
Tags:
φωτιά, πρόσφυγας, πρόσφυγες, Τάκης Θεοδωρικάκος, Μόρια, ΚΥΤ Μόριας, δομή μεταναστών, μετανάστευση, μετανάστης, μετανάστες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK