08:43 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (441)
0 01
Βρείτε μας

Για το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, το πότε θα κλείνουν σχολικά τμήματα αλλά και για τη χρήση μάσκας μίλησε η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη, η οποία ζητά να μην υπάρξει εφησυχασμός.

«Το στοίχημα των σχολείων θα κερδηθεί κυρίως απ' όσους θα βρίσκονται μέσα στις σχολικές μονάδες»: Αυτό εκτιμά η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη, με φόντο το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου.

«Είναι σημαντικό, είναι κρίσιμο, μαθητές και εκπαιδευτικοί να δημιουργήσουν μαζί μια ισχυρή αλυσίδα προστασίας όχι μόνο για τους ίδιους αλλά και για τους πιο ευάλωτους, για τους παππούδες και τις γιαγιάδες που χρειάζονται τη μέριμνά μας», επισημαίνει, σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Όπως γνωστοποιεί, στην εκπαιδευτική κοινότητα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού δεν είναι περισσότερα από 20. Κάνει, μάλιστα, λόγο για «μεμονωμένα» κρούσματα και σημειώνει πως «δεν δημιουργούν συνθήκες για γενικευμένη ανησυχία».

«Όχι» στον εφησυχασμό

Παράλληλα, επισημαίνει, όμως, ότι δεν υποτιμάται καμία περίπτωση και εξηγεί: «Αντιθέτως, ενισχύουμε τον συντονισμό με τις αρμόδιες αρχές για άμεση αντίδραση και ιχνηλάτηση επαφών, όπως ακριβώς ορίζουν τα πρωτόκολλα διαχείρισης που έχουν αποσταλεί στα σχολεία».

Σύμφωνα με την ίδια, είναι «πολύ κρίσιμο» να υπάρξει μία ενιαία αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, με βάση πάντα τις οδηγίες των ειδικών.

«Οι οδηγίες αυτές θα πρέπει να ακολουθούνται με ακρίβεια και με συνέπεια, ώστε να μη δημιουργείται σύγχυση σε πολίτες και γονείς. Θέλουμε τα παιδιά μας υγιή και προστατευμένα σε όλη την Ελλάδα, σε όποιο σχολείο κι αν πάνε».

Πότε θα κλείνει ένα σχολικό τμήμα

Όπως εξηγεί η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί κρούσμα καθηγητή ο οποίος διδάσκει σε πολλά τμήματα, τότε θα κλείσουν όλα τα τμήματα στα οποία διδάσκει και θα προχωρά η διαδικασία ιχνηλάτησης.

Συμπληρώνει πως σε τέτοιες περιπτώσεις, τα μαθήματα θα συνεχίζονται μέσω τηλεκπαίδευσης. 

Η μάσκα

Τέλος, όσον αφορά στη χρήση μάσκας και ερωτώμενη για το εάν θα υπάρχει κάποιο «διάλειμμα μάσκας», απάντησε: 

«Η μάσκα πρέπει να χρησιμοποιείται μέσα στις αίθουσες, στους διαδρόμους του σχολείου, σε κάθε κλειστό χώρο και στα μέσα μεταφοράς μαθητών. Επίσης, η μάσκα θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε ανοικτούς χώρους μόνο όπου υπάρχει συγχρωτισμός. Βάσει και των οδηγιών που έχουμε λάβει από τους ειδικούς, το διάλειμμα, στο οποίο αναφέρεστε, μπορεί να συνδυαστεί με το φαγητό ή με το παιχνίδι σε ανοιχτό χώρο και τη γυμναστική, όπου η χρήση μάσκας δεν συστήνεται. Προφανώς είμαστε εδώ να συζητήσουμε και να προσαρμόσουμε τις οδηγίες μας για τις περιπτώσεις των παιδιών που δεν μπορούν να φέρουν μάσκα για ιατρικούς λόγους, αλλά και όποιες νέες κατευθύνσεις δοθούν από τους επιστήμονες».
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (441)
Tags:
μάσκα προστασίας, μάσκα, μέτρα προστασίας, Μέτρα, κρούσμα, καθηγητές, μαθητές, Σοφία Ζαχαράκη, άνοιγμα σχολείων, σχολείο, σχολεία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK