12:45 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (512)
0 0 0
Βρείτε μας

Απάντηση στις εμπρηστικές δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ δίνει η Αθήνα διά στόματος του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης, Γιώργου Κουμουτσάκου. Τι δηλώνει ο ίδιος για τη φωτιά που κατέστρεψε ολοσχερώς τη δομή της Μόριας;

Απάντηση στις εμπρηστικές δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος κάλεσε την χώρα μας να σωπάσει για να μη γίνει μεζές για τα συμφέροντα άλλων χωρών, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Κουμουτσάκος απάντησε δεικτικά πως όταν δεν είσαι στο τραπέζι, είσαι στο πιάτο.

Παράλληλα, χαρακτήρισε τη δήλωση παραληρηματική και έκρινε πως δείχνει απώλεια ψυχραιμίας. 

Η σύνοδος της Κορσικής, που επιβεβαίωσε το Ελλάς – Γαλλία – Μεσογειακή Συμμαχία, έχει δημιουργήσει μεγάλη πίεση στην Άγκυρα, είπε, ακόμη ο κ. Κουμουτσάκος και συμπλήρωσε πως αυτή η εν εξελίξει στρατηγική συμμαχία αλλάζει τα γεωπολιτικά δεδομένα στην ανατολική Μεσόγειο, ισχυροποιεί την Ελλάδα και τη συμμαχία του Διεθνούς Δικαίου απέναντι στην πολιτική  της αυθαιρεσίας.

Εμπρησμός στη Μόρια

Ο κ. Κουμουτσάκος μίλησε και για τη μεγάλη φωτιά που κατέστρεψε ολοσχερώς τη δομή της Μόριας στη Λέσβο, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι οφείλεται σε εμπρησμό

Έκανε λόγο για τριπλή πρόκληση: δημόσιας υγείας, δημόσιας τάξης και εθνικής ασφάλειας. Επεσήμανε πως η κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι δυνατό για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στο νησί.

«Πρώτα απ’ όλα, δεν είχαμε νεκρό σε τέτοιες συνθήκες πανικού, να το πούμε», είπε και προσέθεσε:

«Αυτός ο εμπρησμός σημαίνει ένα τέλος εποχής».

Ακόμη, αναφέρθηκε στην ανάγκη μίας νέας μορφής κέντρων όπως και μίας νέας, συνολικής ευρωπαϊκής πολιτικής.

Ο κ. Κουμουτσάκος πρόσθεσε επίσης, ότι η Ελλάδα δέχεται διεθνή στήριξη και αλληλεγγύη και πως όλοι έχουν αντιληφθεί ότι το σύνορο το ελληνικό, είναι ευρωπαϊκό.

 

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (512)
Tags:
Λέσβος, Μόρια, Χουλουσί Ακάρ, Ελλάδα, Τουρκία, Γιώργος Κουμουτσάκος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK